Tuesday, May 21, 2024
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International


MITÄ ME TEEMME
Anne on tehnyt lähetystyötä Aasian ja Tyynenmeren alueella vuodesta 2001 alkaen. Työn painopiste on viime vuosina suuntautunut köyhien ja kodittomien lasten kouluttamiseen ja ruuanjakeluprojektien järjestämiseen.


Hosea Ministryn työn tuloksena on tavoitettu tuhansia lapsia, joista monet ovat tulleet uskoon ja päässeet mukaan paikallisen seurakunnan työhön. Vaikka näissä maissa koululaitos on periaatteessa yleensä ilmainen, käytännössä vain rikkailla perheillä on mahdollisuus koulutukseen, sillä pakollinen esikoulu on maksullinen. Hosean tavoite on perustaa kouluja niille lapsille, joilla ei ole mitään mahdollisuutta päästä kouluun, lapsille jotka asuvat slummeissa, kaduilla, kaatopaikoilla ja hautuumailla. Monilla heistä ei ole ketään huoltajaa.

Koulumme ovat ilmaisia, mutta jos lapsella on joku aikuinen huoltaja, heidät velvoitetaan ottamaan osaa viikoittaiselle raamattutunnille. Tämän ansiosta monet vanhemmat ja huoltajat ovat tulleet uskoon ja liittyneet seurakuntaan. Herätys on syttynyt paikkakunnilla ja muuttanut koko alueen ilmapiiriä ja erityisesti koulumme oppilaiden elämän. Tämän työn ansiosta moneen pieneen sydämeen on syttynyt ilo ja toivo uudenlaisesta tulevaisuudesta.

Papua Uusi Guinea

May 2018 PNG Hosea link: PNG uutiskirje Hosea kirkkoja ja projektit

Hosea Ministry on tehnyt työtä yli 10 vuoden aikana kaikkiaan neljässä Tyynenmeren maassa. Työ alkoi Papualta vuonna 2003. Siellä syttyi herätys, jonka seurauksena perustettiin useita seurakuntia ja raamattuopisto sekä rakennettiin vaatimattomia kirkkoja ja kouluja. Hosea tuki Papuan hankkeita 7 vuoden ajan, ja työ luouvutettiin paikkallisten vastuunkantajien hoitoon jo varhaisessa vaiheessa.
Filippiinit
 Tänä
päivänä avustustyö on keskittynyt lähinnä Filippiineille. Olemme perustaneet sinne useita maksuttomia esikouluja, jotka pyrkivät estämään kaikkein
 heikkoimassa asemassa olevien syrjäytymisen heti opintien alussa. Tällä hetkellä ylläpidämme viittä esikoulua ja kahta viidakossa asuville mangyan-heimolle. Mangyan-heimon koulussa annetaan myös aikuisopetusta. Olemme rakentaneet tai remontoineet useita rakennuksia kouluiksi. ja tuotamme itse laadukasta oppimateriaalia.

Pääkoulumme on Mindoron saarella sijaitseva Mamburaon koulu, jonka viereiselle tontille rakennetaan majatalo turvaamaan koulujemme omavaraisuus. Kaikessa Hosean työssä onkin tavoitteena paikkallisten voimaantuminen ja hankkeiden omavaraisuus. Tarkoitus on, että paikalliset ottavat projekteista vastuun ja pitävät jatkossa itse yllä kouluja ja seurakuntia.

 

Koulujen lisäksi Filippiineille on perustettu jo kahdeksan Hosea seurakuntaa. Suuri ilonaiheemme on, että olemme voineet avata mangyojen asuinalueelle paitsi koulun, myös kaksi seurakuntaa. Näin nämä yhteiskunnan ulkopuolelle jääneet ja syrjityt ihmiset ovat saaneet tulla tuntemaan Jumalan rakkauden. On ollut suunnaton etuoikeus nähdä, miten heimolaisten elämä on muuttunut jo sinä lyhyenä aikana, jonka Hosea-koulu ja - seurakunnat ovat olleet toiminnassa.

Olemme myös järjestäneet mangya-heimojen keskuudessa lääkintämissioita ja vieneet heimolaisille niin ruoka- kuin vaateavustuksiakin. Vuorilla elää eristyneissä ja alkeellisissa oloissa useita eri heimoja, jotka toivomme tavoittavamme lähivuosien aikana. Eristyneisyys ja syrjäytyneisyys eivät ole esteitä Jumalalle. Hän rakastaa näitä ihmisiä ja haluaa kohdata heidät kaikki. Ilosanoma Jeesuksesta tulee viedä kaikkein syrjäisimpiinkin paikkoihin.
Tonga

Tongalla oleva Hosean esikoulu toimii ja sitä on remontoitu. Vuokranantaja on tehnyt 2015 uuden 10 vuoden vuokrasopimuksen Hosean kanssa.

Fidzi

Fidzillä Hosea on tehnyt julistustyötä yhteityössä paikallisseurakuntien kanssa.


Sydämmelliset kiitokset kaikille lahjoittajille ja tukijoille! Teidän ansiostanne Hosea on pystynyt välittämään tulevaisuuden ja toivon lukemattomille ihmisille.

Lisätietoja Hosean tämänhetkisistä ja toteutuneista hankkeista löytyy kotisivuiltamme www.hoseaministry.org

 

 

©2009-2024 Hosea Ministry International Ltd