Friday, May 29, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje 9.5.2010

Tällä kertaa kerromme:
  • Annen tulevasta Euroopan kesäkiertueesta
  • Uutisia Papua Uudesta Guineasta
  • Vavaʻ´un koulusta Tongalta
  • Mamburaon koulumme valmistujaisjuhlista Filippiineiltä

KESÄ 2010


europe-mapf.jpg

Anne Miettisen Euroopan kiertueen aika lähestyy!

Anne saapuu Suomeen toukokuun lopussa ja on Euroopassa elokuun puoliväliin saakka. Kesäkuun ensimmäiset kaksi viikkoa hän on Englannissa. Ranskan vuoro on heinäkuun loppupuolella. Voit katsella ja ladata itsellesi hänen kesäohjelmansa tämän linkin kautta.

PAPUA UUSI GUINEA


Pastori Caspar Tambian kirjoitti meille 28. huhtikuuta ja kertoi Jumalan suurista teoista Papua Uudella Guinealla.

Jumala on koskettanut ja siunannut suuresti monia Papua Uuden Guinean asukkaita. Ihmeitä japarantumisia tapahtuu, kun uskovat rukoilevat.Sen myötä heidän uskon tasonsa onlisääntynyt. Monet ovat rohkaistuneet suuresti, kun he ovat vain yksinkertaisesti rukoilleet jonkun puolesta – ja parantumiset ovat tapahtuneet välittömästi, siinä heidän silmiensä edessä.

png-college.jpg

Pastori Tambian lähetti kuvia yksinkertaisista ”kunai”-ruohosta rakennetuista taloista, joita on pystytetty Raamattukouluamme varten. Se sijaitsee puskassa, noin 20 km syrjässä päätieltä ja siellä on tällä hetkellä 11 opiskelijaa, jotka tutkivat Raamattua pastori-opettaja Apolos Sauanin ja opiston rehtorin johdolla.

PNG-Apolos-Sauan.jpg
Yksi Raamattuopiston rakennuksista Apolos Sauan

Koulussamme ei tällä hetkellä ole sähköjä, joten opiskelu tapahtuu vain valoisan aikaan. Haluamme tarjota oppilaille jonkinlaisen generaattorin tai aurinkopaneelisysteemin, jonka avulla opiskeluolosuhteet parantuvat. Pastori Caspar kirjoittaa: Me tarvitsemme noin 3 000 000 kinaa (850 euroa) asentaaksemme aurinkopaneelisysteemin puskien keskellä opiskeleville epätoivoisille ja yksinäisille opiskelijoillemme. Hosea Ministry on juuri lähettänyt Raamattukoululle varat tätä asiaa varten.

KOULUMME TONGALLA


Dorothy Nawadradra, Hosean kristillisen koulun pääopettaja Vavaʻ´un saarelta Tongalta, on lähettänyt meille niin paljon jännittäviä uutisia ja valokuvia siellä tehdystä työstä, että olemme tehneet sivuillemme Tonga-blogin.

tongasch2banner.jpg

Tässä on ote siitä, mitä Dorothy on kertonut meille huhtikuussa:

"On ollut niin yllättävää havaita, että suurin osa kristityistä lapsista, jotka käyvät meidän lastentarhaamme, eivät tiedä paljoakaan Jeesuksesta. Usein on niin, että kun he tulevat tarhaamme, he kuulevat täällä ensimmäisen kerran elämässään, että Jeesus on heidän Pelastajansa. Voimme selvästi todeta, että vanhemmat eivät ole keskittyneet auttamaan lapsiaan rakastamaan Herraa. Se tulee ilmi niistä hassuista vastauksista, mitä saamme lapsilta.

Ensimmäisen lukukauden puolivälissä jokainen opettajamme pitää tilaisuuden luokkansa vanhemmille. Siinä heille kerrotaan, mitä koulun ohjelmaan kuuluu, mitä ovat koulujemme oppisuunnitelman ulkopuoliset aktiviteetit ja mitä heidän lapsensa tulevat oppimaan tässä lastentarhassa tai koulussa.

Vanhemmille kerrotaan myös 3-5 –vuotiaan lapsen normaalista, ikätasoon kuuluvasta, kehityksestä. Rohkaisemme heitä auttamaan lapsiaan rakastamaan Herraa ja luottamaan Häneen – huomion keskipisteessä on suurten mahdollisuuksien Jumala.

Opetamme vanhemmille, mitä on positiivinen kuritus ja kuinka se rohkaisee lasta käyttäytymään hyvin. Jokaisen ryhmätapaamisen päätteeksi vanhemmat ja opettajat rukoilevat yhdessä koulun, perheiden, opettajien ja lasten puolesta. Se on hyvin erityinen tilanne, joka auttaa opettajia tuntemaan vanhempia paremmin. Se myös tukee vanhempia ja opettajia työskentelemään yhdessä lasten parhaaksi."

UUTISIA MAMBURAOSTA JA AROMASTA, FILIPPIINEILTÄ


Olemme vastaanottaneet lukuisia uutisia ja henkilökohtaisia kertomuksia ystäviltämme Mindoron saarelta. Nheng Sonio, pääopettajamme Mamburaon ja Aroman kouluiltamme on kirjoittanut niitä meille. Voit lukea lisää uudelta Filippiinien blogi –sivultamme.

boat-grad2010.jpg

Hosean toinen kalastusalus on rakenteilla ja se on jopa isompi kuin ensimmäinen vene! Aroman kylän kalastajat ovat saaneet suuria saaliita veneemme avulla, erityisesti tonnikaloja. Tämä on parantanut todella merkittävästi monien perheiden taloudellista tilannetta.

Nheng myös lähetti äskettäin kuvia oppilaittemme valmistujaisjuhlasta, joka pidettiin keskiviikkona 24. maaliskuuta 2010 Mamburaon kaupungin keskusaukiolla. Nheng kirjoitti:

”Koin monenlaisia tunteita juhlan aikana, sillä valmistimme enemmän kuin 100 todistusta ja teimme parhaamme luodaksemme oikein ihanan valmistujaisjuhlan. Ylistän Jumalaa siitä, että kaikki meni niin hyvin.

Monet olivat ällistyneitä, sillä meidän pieni oppilaamme toimi seremoniamestarina eli tilaisuuden juontajana. Hän kutsui nimeltä esiin kaikki valmistuvat oppilaamme. Meidän paras oppilaamme ja toiseksi paras oppilaamme pitivät myös puheet tilaisuudessa. Vaikka he ovat niin nuoria, he onnistuivat todella hyvin puhuessaan sellaisen suuren joukon edessä. Minä olin aika hermostunut, sillä ajattelin, että he saattaisivat olla ujoja ihmisten edessä, mutta tiedätkö, he ovat niin kovin lahjakkaita ja ylpeitä siitä, että kohtasivat kaupungin asukkaita! Jopa meidän puhujavieraamme oli ällistynyt nähdessään valmistuvien oppilaidemme tulokset.

Tyttö, joka on pukeutunut kukkamekkoon, on meidän paras oppilaamme, Carla Mae Mortel. Hänen isänsä on kalastaja. Toiseksi paras oppilaamme on Jervin Robee Fabol, joka esitti joulunäytelmässämme pientä Jeesusta viime joulukuussa, kun kävit täällä.

Me myös annoimme lapsille palkintoja sen perusteella, miten he olivat edistyneet opinnoissaan. Lisäksi jaoimme palkintoja hyvästä käytöksestä, joten he saivat puhtaimman ja siisteimmän oppilaan palkinnon, kärsivällisimmän, vastuuntuntoisimman, täsmällisimmän, kohteliaimman, auttavaisimman, ystävällisimmän oppilaan palkinnon sekä muita vastaavia. Nämä palkinnot annettiin kaikilla luokillamme lastentarhasta esikouluun asti täällä Mamburaossa ja Aromassa. Kaikki lapsemme olivat niin onnellisia vastaanottaessaan palkintonsa."


Carla, jonka kuva on keskimmäisenä, oli yksi ensimmäisistä Mamburaon koulumme oppilaista, joka tuli kouluun kolmen vuoden ikäisenä. Tuohon aikaan vuokrasimme koulun tiloja veli Bennyltä, eräältä seurakunnan jäseneltä. Nyt Carla on kuusivuotias ja hän on valmistunut – voit lukea hänen tarinansa uudelta sivultamme Filippiinien ihmisiä.

Lopuksi: arvostaisin todella esirukouksianne tulevalla Euroopan matkallani. Rukoilkaa, että mikään ei hidastaisi tai vaikeuttaisi matkustamista, ei tuhkapilvet eikä mikään muukaan, ja että Herra voisi käyttää minua tuomaan Hänen sanomansa ja Hänen voimansa niiden elämään, joita kohtaan matkallani.

Rakkaudella,

anne-sign.jpg

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd