Friday, May 29, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje 27.02.2010

HURRIKAANI RENE KURITTI TONGAA RAJUSTI


Tonga-MAP.jpg
Tongan Hosea-koulumme opettaja Dorothy Nawadradra lähetti minulle sähköpostiviestin. Siinä hän kertoi hurrikaani Renen iskeneen täydellä voimallaan Tongan Vava'un saarelle, missä esikoulumme sijaitsee Neiafun kaupungissa. Rene aiheutti valtavaa tuhoa alueella, mutta meidän pieni koulumme säästyi suurilta vaurioilta eikä ihmishenkiä menetetty, mistä olemme Herralle suuresti kiitollisia.


Olemme aloittaneet toisen esikoulun Koloa-nimisessä kyläyhteisössä saaren itäosassa. Koloa on erittäin köyhä yhteisö, mutta vanhemmat haluavat lapsillensa kristillisen koulutuksen. He ovat sitoutuneet maksamaan 10 Tongan dollaria (alle 4 euroa) viikossa, mikäli heidän lastensa sallitaan liittyä samaan Hosea-kouluryhmään, mihin Dorothyn koulu kuuluu. Tällainen rahamäärä tuntuu meistä ehkä mitättömältä summalta, mutta heille se on suuri uhraus.

Valitettavasti tämä uusi koulumme ei selvinnyt hurrikaanista, vaan rakennus tuhoutui täydellisesti, sillä se yksinkertaisesti lensi taivaan tuuliin. Opettajat onnistuivat kuitenkin pelastamaan opetusmateriaalit, jotka he olivat saaneet vain muutamaa päivää aiemmin Neiafussa sijaitsevalta koulultamme. Koloan koulu tarvitsee nyt tukeamme, jotta oppilaillemme saadaan uudet tilat ja jotta koulunkäynti pystytään aloittamaan uudestaan mahdollisimman nopeasti.
Dorothylla ja minulla on yhteinen päämäärä: haluamme voittaa Vavauʻ´n saaren takaisin Kristukselle. Dorothy ja hänen opettajansa tekevät uskollisesti työtä niin lasten kuin heidän vanhempiensakin parissa. Lasten vanhemmille pidetään säännöllisesti raamattutunteja, niin että myös he oppivat kristillisen uskon perusteet. Muistakaa Dorothya rukouksin. Hän tekee mahtavaa lähetystyötä saarella.

dorothy-portrait.jpg
Dorothy Nawadradra
Kuten kerroin viime marraskuun uutiskirjeessämme, vierailin aiemmalla matkallani myös Neiafussa sijaitsevassa valtion koulussa, jonka uskovaan johtajaan sain tutustua hieman paremmin. Valtion koulun lähellä sijaitsee mormonien saarelle rakentama upea koulutuskeskus, josta valmistuu joka vuosi suuri määrä mormonilähettejä alueella tehtävää käännytystyötä varten ja joka tarjoaa upean kouluympäristön myös alueen lapsille.
tonga-school.jpg
Kun katselin mormonien koulua ja mietin sen toimintamahdollisuuksia, heräsin huomaamaan miten laaja-alainen vaikutus sillä oli koko saarta ajatellen. Kun lapset menevät heidän kouluunsa, heille opetetaan mormonien opinkäsitykset ja usko pienestä pitäen. Monet näistä lapsista valmistuvat aikanaan mormoniläheteiksi ja tekevät työtä käännyttääkseen muitakin mormoneiksi.

Anne koulumme oppilaiden kanssa Neiafussa
Tämän näkeminen innoitti meidät aloittamaan ”vastaiskun” ja perustamaan saarelle ensimmäisen Hosea-koulumme, jonka Dorothy otti hoiviinsa. Meidän koulumme tarjoaa kristillistä kasvatusta ja kristilliseen arvomaailmaan pohjautuvaa koulutusta alueen köyhimmille. Aloitimme perustamalla esikoulun, mutta tästä eteenpäin, kun paikallinen miljonääri rahoittaa koulun ja opetuksen, se laajenee vähitellen niin, että lapset voivat opiskella siinä lukion loppuun asti.

Viime vuonna saimme myös erään toisen varsin mieluisan ja hyödyllisen lahjoituksen, kun australialaiseen internet-kahvilaan hankittiin uudet tietokoneet ja kahvilan omistaja päätti lahjoittaa vanhat koneensa meidän kauttamme Neiafun kouluille. Saimme yhteensä 14 konetta, joista kaksi lähetettiin Hosea-kouluumme. Loput toimitettiin edellä mainitulle valtion koululle, jolta puuttuivat lähes kaikki moderniin kouluun kuuluvat opetusvälineet ja -tarvikkeet. Olimme myös saaneet lahjoituksena tietokirjoja ja opetusmateriaaleja australialaisilta kristillisiltä kouluilta, ja iloisin mielin pakkasimme myös nämä lähtemään Neiafun kouluihin yhtä aikaa tietokoneiden kanssa.
tonga-album-iconF.jpg


PROFETIA TYYNENMEREN SAARTEN HERÄTYKSESTÄ

Sain muutama päivä sitten käsiini seuraavan profetian, joka on tullut Barbara Wentroblen ja Keith Piercen kautta: ”The South Pacific Boils” – voit lukea sen englannin kielellä tämän linkin kautta .

Seuraavassa lyhyt tiivistelmä sen sisällöstä:
“Eteläisellä Tyynellämerellä kuohuu ”¦ Herra tulee sytyttämään tulen omiensa sydämissä. Uusi evankelioinnin voitelu tulee syttymään mitä epätodellisimmissa paikoissa, sellaisissa, missä Hänen äänensä on aiemmin vaimennettu. Herran tuli syttyy Tyynen Valtameren saarilla, missä sielunvihollinen on tehnyt paljon tuhoa. Herra lähettää sinne sellaisia ihmisiä ja ryhmiä, joille Hän voi uskoa auktoriteettinsa näitä saaria tuhoavia voimia vastaan...."

Olen varma, että monet teistä ovat tietoisia Tyynen Valtameren saaria kohdanneista onnettomuuksista: tsunami, maanjäristyksiä, tuhoisia tulvia ja hurrikaaneja, poliittisia vallankaappauksia ja monia muita ongelmia. Koska Herran minulle antama työsarka on juuri Aasian ja Tyynenmeren saarilla, olen saanut katsella siellä tapahtuvia asioita aivan kuin aitiopaikalta. Jotkut näistä katastrofeista ovat jopa osuneet omaan perheeseeni tai lähimpiini. Tyttäreni Emilien aviomiehen suku tulee Samoan saarelta. Viime syksynä Samoalle iski tsunami, joka hävitti kaiken altaan. Emilien appi menetti kerralla 11 lähisukulaistaan. Monet näistä olivat hänen veljiään ja sisariaan.

Vuonna 2009 olin Fidzillä juuri, kun sinne oli iskenyt pyörremyrsky, joka toi mukanaan suunnattomia tulvia. Nadin kaupunki, jossa olin julistamassa evankeliumia, peittyi tulvaveden alle. Jokaista Tyynen Valtameren kansakuntaa on ravisteltu ja samanlaisia katastrofeja on ollut Aasian maissa. Uskon tämän olevan herätyksen alkua.

Kun tämä uutiskirje julkaistaan, olen lähetysmatkalla Fidzillä, Viti Levun saarella. Muistattehan esirukouksin minua ja matkakumppaniani Michelle Ferfussonia, että saisimme olla lähetteinä Herran haluamalla tavalla ja että herätys puhkeaisi kaikilla niillä alueilla, mihin Herra meidät lähettää.

FILIPPIINIT

Mamburaon koulumme luokkaretki
Mamburaon koulustamme (Mindoron saarella) valmistuvat oppilaat ovat tehneet opetusministeriön vaatiman luokkaretken, jonka Hosea kustansi. Retki tehtiin Ocean Park –nimiseen puistoon ja eläintarhaan. Mukana oli 75 aikuista ja 60 lasta. Aikuisten mukanaololla oli oma tarkoituksensa: halusimme vahvistaa lasten ja vanhempien yhteenkuuluvaisuutta ja opettaa vanhemmuutta. Matkan aikana pidettiin myös raamattutunteja. Lapset olivat innoissaan, sillä tämä oli ensimmäinen kerta, kun he pääsivät matkustamaan oman asuinalueensa ulkopuolelle.

schooltrip1.JPG
schooltrip3a.JPG schooltrip5.JPG

Seurueelle oli sovittu majapaikka jo hyvissä ajoin ennen matkan alkua, mutta jokin virhe oli tapahtunut, sillä yllättäen matkalaisille kerrottiin paikan päällä, ettei sinne majoittuminen ollutkaan mahdollista. Opettajat kyselivät majoitusta kaikkialta, mutta joka paikasta vastattiin, ettei noin suurelle joukolle olisi mitään tarjolla, olihan porukkaa yhteensä peräti 135 henkeä. Ilta oli jo pitkällä eikä yösijasta ollut tietoa; tarvittiin ihme Jumalalta ja sitä myös hartaasti pyydettiin.
Viimein eräs suuri kirkko kuuli asiasta ja tuli apuun tarjoten mahdollisuutta nukkua kirkon lattialla. Yhteisömme lapset eivät ole tottuneet luksukseen, joten tämä oli heistä vallan loistava ratkaisu. Voitte vain kuvitella metelin ja kikatuksen määrää, kun tällainen lapsilauma asettautui levolle nukkumaan vieri viereen siskonpedille!

schooltrip4.JPG

Toinen Hosea-kalastusalus on nyt rakenteilla
Olemme lähettäneet varat aluksen rakentamiseksi; lämpimät kiitokset kaikille lahjoittajille! Lähetetty summa ei ehkä kata vielä ihan kaikkia kustannuksia, koska puutavaran hinta oli noussut viime vuodesta, mutta uskon, että voimme toimittaa puuttuvan määrän lähiaikoina. Työ on kuitenkin nyt käynnistynyt ja alustamme rakennetaan niin kiireesti kuin se niissä oloissa on mahdollista.

Lukuvuoden päättäjäiset Palawanissa, Filippiineillä
Koululaisten kesälomat alkavat Filippiineillä maaliskuussa. Lukuvuoden päättymistä juhlitaan näyttävästi Palawanin koulussamme, jonka viimevuotisesta juhlasta oheinen kuva on otettu. Uusi kouluvuosi alkaa kesäkuun alussa. Koulu on saavuttanut suuren suosion lähistön slummiyhteisössä, mistä lapset tulevat. Siksi kouluumme olisi tulijoita paljon enemmän kuin voimme ottaa sisään. Tämän hetken suuri haaste onkin se, miten pystyisimme laajentamaan koulua, lisäämään luokkia ja palkkaamaan lisää opettajia.
ChristlifeGrads.jpg
Koulujemme oppilaille opetetaan lukemisen, kirjoittamisen ja laskemisen lisäksi myös monia muita taitoja. Haluamme heidän oppivan huolehtimaan myös muista apua tarvitsevista. Palawanin koulussamme vietettiin ”Sydänpäiväjuhlaa", ja lapset askartelivat sen kunniaksi kortteja Palawanin sairaalassa oleville potilaille. Helmikuun puolivälissä nämä pienet koulukkaamme kävivät viemässä lahjansa Ospital Ng Palawan –nimisen sairaalan potilaille.

palawan-hospital3.jpg
palawan-hospital1.jpg
palawan-hospital2.jpg

Kerroin jo viime joulukuun uutiskirjeessäni jotain siitä, millainen todellisuus paikallisissa sairaaloissa vallitsee. Siellä on puute oikeastaan ihan kaikesta, ei vain välineistä vaan myös vuodepaikoista. Tämän takia sairaat joutuvat makaamaan jopa sairaalan käytävillä ja lattioilla vieri vieressä ilman patjoja, peittoja tai perushuoltoa. Vakavasti sairaat potilaat ja vastasynnyttäneet äidit ovat siellä vauvoineen vierekkäin. Lääkärit ja sairaanhoitajat tekevät parhaansa näissä länsimaisittain katsottuna kovin epäinhimillisissä oloissa. On varmasti turhauttavaa tehdä työtä yhteisössä, jossa ammatin vaatimia hoitomahdollisuuksia ei ole saatavana.

Hoitajat ja lääkärit oli kuitenkin hyvin ystävällisiä meitä kohtaan ja antoivat vapaasti rukoilla potilaiden puolesta. Sairaita tuotiin myös kokouksiini. Pastori Chad järjesti toimistonsa sairashuoneeksi, mikä oli järkevä ratkaisu, sillä kokouksiin tuodut sairaat kärsivät usein tuberkuloosista tai heillä oli jokin muu tarttuva tauti. Monet olivat heikossa kunnossa eivätkä jaksaneet istua kokouksissa. Rukoilimme kaikkien näiden ihmisten puolesta tietäen, että Taivaallinen Isämme ei petä omaa osuuttaan. Olemmekin saaneet viime matkamme jälkeen jo useita viestejä siitä, että monet parantuivat sairauksistaan ja kivuistaan.
"Totisesti minä sanon teille: kaikki mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle." (Matt. 25:40)


HOSEALLA JO YHTEENSÄ 11 KOULUA

Haluan myös lähettää erityiskiitokseni kaikille uskollisille tukijoillemme, sillä meillä on nyt kaikkiaan 11 koulua Aasian ja Tyynenmeren alueella. Yksi näistä on Papua Uudella Guinealla sijaitseva 2-vuotinen Maip-raamattuopisto, josta valmistuu pastoreita hoitamaan alueella kulovalkean tavoin leviävän herätyksen synnyttämiä seurakuntia. Me jatkamme työtä ja teemme parhaamme tukeaksemme näitä rakkaita sisariamme ja veljiämme, varustaen heitä menemään teille ja aitovierille viemään ilosanomaa Kristuksesta niille, jotka elävät hyvin eristyneillä ja vaikeasti saavutettavilla alueilla. Siunatkoon Jumala hyvyydellään teitä kaikkia, kun yhdessä teemme työtä viedäksemme evankeliumin, elämän ja toivon ihmisille, jotka läntinen maailma usein unohtaa.

Rakkain terveisin,

Anne


 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd