Wednesday, May 27, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

UUTISKIRJE 4.7.2010


Vuosien kuluessa Herra on lähettänyt minut useisiin maihin, joihin on tullut herätys tai joihin Hän on valmistellut herätystä. Olen ollut eräänlainen pioneeri, jonka tehtävänä on ollut sytytellä herätyksen tulia myös sellaisiin paikkoihin, missä nämä tulet paloivat kauan sitten.

Oli todella mielenkiintoista vierailla tänä kesänä Englannissa. Minut oli kutsuttu palvelemaan useilla paikkakunnilla ja eri kirkkokunnissa, joista herätys oli lähtenyt liikkeelle monia vuosia sitten. Vierailin esimerkiksi pastori Andy Dayn johtamassa pienessä metodistikirkossa Barnsleyn pikkukaupungissa Sheffieldin lähellä. Eräs seurakuntalainen kertoi minulle, että James Hudson-Taylor, joka teki valtavaa lähetystyötä Kiinassa 1800-luvun puolivälissä, oli syntynyt ja asunut Barnsleyssä. Uskon vahvasti, että Herra haluaa uudistaa herätyksen niillä seuduilla, missä Hän on menneisyydessä voimakkaasti toiminut.

england-mapLS.jpg

Kesäkuun puolivälissä palasin Englannista Suomeen jatkamaan kesäkierrostani. Opetan useissa profeetallisissa seminaareissa ja vierailen monissa seurakunnissa eri puolilla maata. Vierailen heinä-elokuun vaihteessa myös Ranskassa ennen kuin palaan elokuussa kotiini Australiaan.

Kuopiossa tapasin vanhan ystäväni Jaana Jukaraisen ja kerroin hänelle Englannista sekä sydämeni halusta nähdä herätyksen syttyvän siellä. Ihmettelin nähdessäni Jaanan silmissä kyyneliä. Kysyin häneltä syytä siihen, ja hän alkoi kertoa näystä, jonka Herra oli antanut hänelle jo muutama vuosi aiemmin. Englanti oli Jaanalle vieras maa, jossa hän ei ollut koskaan käynyt, mutta Jumala laski hänen sisimpäänsä esirukoustaakan Englannin puolesta. Tämä tehtävä on edelleenkin hänen sydämellään.

ukflag.jpg Näyssä Jaanalle oli näytetty koko Iso-Britannia. Hän näki ikään kuin ison paineaallon, joka tuli sitä kohti neljästä ilmansuunnasta ja kulki sen läpi. Tämän jälkeen hän näki Juudan Leijonan seisovan Englannin yläpuolella kaikessa kunniassaan. Hänen huomionsa kiinnittyi erityisesti siihen, kuinka kuninkaallinen, tyyni ja levollinen Leijona oli. Siitä huokui auktoriteetti ja herraus. Yhtäkkiä Leijona karjaisi eri ilmansuuntiin ja seisoi samalla ikään kuin asemassa Englannin yllä, kuin odottaen jotakin. Sitten se läjäytti isot tassunsa Skotlannin päälle. Tähän näky päättyi.

Tapasin myös Annika Rädyn, joka kertoi, miten Herra oli jo vuosia sitten näyttänyt hänellekin näyn Englannista. Hän oli myös ajoittain kokenut kehotusta esirukoilla Englannin puolesta, erityisesti ennen maata kohdanneita kriisitilanteita. Herra oli hänellekin puhunut Englannin tulevasta herätyksestä.

Uskon, että jotain on tapahtumaisillaan Englannissa. Herra tulee avaamaan muinaiset portit, jotka ovat olleet suljettuja. Hän puhui Englannissa ollessani selkeästi siitä, miten Iisak avasi Aabrahamin aikoinaan kaivamat kaivot, jotka filistealaiset olivat tukkineet. Iisak antoi palvelijoilleen määräyksen kaivaa ne auki. Näin tapahtui, ja puhtaat, uudet vedet alkoivat jälleen virrata kaivoista (1 Moos. 26:18). Tämä kuvaa Jumalan antamaa uudistusta, joka tulee tapahtumaan myös Englannissa. Vanhat lähteet, jotka ovat kuivuneet ja tukitut, kaivetaan esille ja avataan.

UK2010pics.jpg

Tällä toisella Englannin vierailullani Herra salli minun tavata useita ”soihdunkantajiaan”. En mainitse heitä kaikkia nimeltä, mutta he kaikki olivat todellinen inspiraatio ja rohkaisu minulle. Oli mahtavaa tavata Lontoossa Flora Amar – hän on ”Jumalan täsmäohjus” lähetystyössä, todellinen Jumalan nainen. Olen varma siitä, ettei tämä tapaaminen jää viimeiseksi.

Kiitokset myös pastoripari Paul ja Tokkie Haywoodille Abundant Life –seurakunnasta – Herra tulee avaamaan teille portit niin että vedet virtaavat vapaasti. Oli myös ilo tavata Jonathan ja Abbiih Oloyede ja heidän seurakuntansa City Chapel Lontoossa. Minut toivotettiin todella lämpimästi tervetulleeksi myös moniin traditionaalisiin kirkkoihin. Niissä tapasin monia muitakin, joiden sydämet palavat Herralle. Jumala ei ole kutsunut meitä olemaan tuhkaläjä vaan palamaan Hänelle.

FILIPPIINIT
Nheng on lähettänyt meille paljon ihania valokuvia ja uutisia Mamburaon koulusta, kuten voit lukea hänen blogistaan. Siellä on nyt 155 oppilasta, Aroman koulussa on 70 oppilasta ja uudessa koulussamme San Josessa on 30 pikku koululaista.


Meillä on nyt myös uusi opettaja Mamburaossa. Hänen nimensä on Charisse. Hän on paitsi opettaja, myös muusikko, joten koulumme musiikin opetus on nyt erittäin hyvissä käsissä. Olen antanut luvan palkata koululle lasten ja koulun turvallisuudesta huolehtivan vartijan, joka myös auttaa lapset turvallisesti koulun vieressä kulkevan villkaasti liikennöidyn kadun yli.

Hosean toinen kalastusalus on valmistunut. Se, samoin kuin toinenkin veneemme, on tällä erää satamassa, koska Filippiineillä on parhaillaan monsuunisateiden aika.

charisse-teacher.jpg
Merelle ei tällöin ole asiaa, sillä merenkäynti on ankaraa ja vaarana ovat esimerkiksi rannikon lukemattomat karit tai suuret aallot, jotka usein heittävät laivoja kumoon ja upottavat ne. Kalastus jatkuu heti säiden salliessa, kun sadekausi on ohi ja meri rauhoittuu. Tällöin myös uusi veneemme pääsee neitsytmatkalleen ja yhä useammat oppilaidemme vanhemmista pääsevät hankkimaan elantoa perheelleen.

Charisse

Papua Uusi Guinea
Sain sähköpostiviestin muutama päivä sitten pastori Casper Tambianilta Papua Uudelta Guinealta. Hän kertoi, että uusi aurinkopaneelien avulla voimansa saava valaistussysteemi on onnistuneesti saatu toimimaan Hosean Raamattuopistolla, joka sijaitsee puskassa Moroben provinssissa, paikassa nimeltä Mape. Casper kuvaili, miten valojen saaminen Mapen kaltaiseen paikkaan toi suuren innostuksen myös opiston rehtorin ja hänen seuralaistensa kasvoille, opiskelijoiden suunnattomasta riemusta puhumattakaan.

Tonga
Dorothyn blogi Tongalta on täynnä jännittävia uutisia heidän esikouluistaan. Hotellin omistava miljonääri Chris, joka on niin paljon auttanut työssämme Tongan kuningaskunnassa, haluaa nyt käyttää opetussuunnitelmaamme mallina koko maan esikoulutuksen uudelleen järjestämisessä. Hän on myös tehnyt kouluviranomaisille aloitteen kehittääkseen lastentarhojen opettajien ammatillista koulutusta ja sanalla sanoen parantaakseen opettajien ammattitaitoa. Siihen hän on pyytänyt apuun meidän Hosea-koulujemme opettajia! Vaikuttaa siltä, että valtion koulutussysteemi on viime aikoina huonontunut ja Chris työskentelee opetusministeriön kanssa saadakseen suuntauksen käännettyä. Nähtyään, miten loistavaa työtä Dorothy ja kollegansa tekevät, hän on päättänyt pyytää heiltä apua.

Lopuksi
Pyytäisin, että muistaisitte minua esirukouksin, kun kierrän niin Suomessa kuin Ranskassakin puhumassa Jumalan suurista teoista. Rukoilkaa, että Herra käyttäisi minua tuomaan Hänen sanansa ja voimansa kaikille niille, joita kohtaan.

anne-sign.jpg

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd