Wednesday, November 29, 2023
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
10.11.2020

img11nov2020news.jpg
UUTISKIRJE

Marraskuu

2020


HOSEAN UUTISKIRJE MARRASKUU 2020

KUULUMISET FILIPPIINEILTÄ

Olemme saaneet jälleen osaksemme kolmen taifuunin rykelmän saarellemme, ikään kuin yhdessä ei olisi ollut tarpeeksi. Taifuunit eivät ole harvinaisuus Aasiassa: niitä iskee n. 20 vuosittain, mutta tällä kertaa voimakkuuden oletettiin nousevan v. 2013 iskeneen taifuuni Jolandan tasolle. Silloin tuulen voimakkuus oli n. 320 km/t, tällä kertaa 280 km/t, ja se lennätteli taloista katot hajottaen ne. Taifuunia seuraavat myös tulvat. Tuulen voimaa voisi kuvata parilla tapauksella: se kaatoi valtatiellä ison rekan ja upotti ”Super-cat” –lautan, jolla olen usein matkannut Mindoron saarelta mantereelle.

Taifuuni tuhosi saaren banaaniviljelmät sekä juuri kypsyneen riisisadon, eli kaiken sen, millä saari on elänyt. Covid-19-pandemia on ollut tarpeeksi rasittava, kuten sen aiheuttamat jo melkein koko tämän vuoden kestäneet ankarat karanteenimääräykset. Taifuuni tuhosi myös Aroman satamaan hinatut kalastusalukset. Aroma on lähellä Mamburaon kaupunkia, ja kaupunkimme on ollut maailman tonnikalakeskus.

nov2020img1a.jpg

Aroman koulumme säästyi taifuunissa

nov2020img2a.jpg

Taifuuni tulvat

Pääkoulumme Mamburaossa oli jälleen yksi kaupungin virallisista evakuointikeskuksista. Opettajien ihmeeksi sinne kuljetettiin myös ambulanssilla potilaita! Miksi juuri meille, oli ihmetyksen aihe. Rukouksemme oli myös, että Aroman kylän keskellä sijaitseva koulumme pysyisi vahingoittumattomana. Se sijaitsee meren vieressä, ja koko alue oli jo tulvimassa.

Kolmas ja viimeinen taifuuni onneksi heikentyi iskiessään mantereelle. Biholin saari, jonne taifuunit iskivät ensimmäisenä, sai suuremmat vahingot kuin Mindoro, ja siellä myös kuoli ihmisiä.

Taifuuneita kokemattomille on turha selvittää, mitä on tuulen voima ja kuinka kammottavalta se tuntuu. Nyt myrskyt ovat ohi, ja niin kuin aina aiemminkin, ihmiset keräävät sirpaleista uuden aamun alun ja yrittävät selviytyä. Rukousvastaus on, että heikkorakenteinen Aroman koulumme seisoo edelleenkin pystyssä, eikä tulvavesi ylettynyt kuin rappujen korkeuteen. Puita kaatui ympäriltä, mutta ei koulun päälle, vaikka viereisiä taloja hajosi asumiskelvottomaan kuntoon. Nyt koululle on sijoitettu muutama asuntonsa menettänyt perhe, koska heillä ei ole muutakaan paikkaa.

Kaikille evakkoon tulleille pidettiin Raamattutunteja. Pastori Sonio käytti evakkoajan hyödyllisesti, eikä kukaan valittanut: ihmiset kuuntelivat nöyrästi, kun tuho pyöri ympärillä.

nov2020img3a.jpg

Ruoka apua

Avustusjärjestönä olemme saaneet liikkua vapaasti ja pitäneet ihmiset hengissä ruokajakelun avulla. Kiitos kaikille teille, jotka olette tehneet tämän mahdolliseksi! Olemme saaren ainoa oppilaitos, joka on saanut luvat pitää koulut auki. Toki koulussamme on Covid-19 -oppilasrajoitukset, joten osa oppilaista joutuu olemaan vielä etäopetuksessa, koska he eivät mahdu luokkiin.

Valtion koulut avataan vasta tammikuun lopulla. Mahdollisesti syy on myös se, ettei slummilapsilla ole tarvittavia välineitä, joita etäopetuksessa vaaditaan. Vaikeuksista huolimatta koulukkaamme pärjäävät edelleenkin akateemisesti hyvin, kiitos hyvien opettajiemme, jotka opetustyönsä ohella ovat tehneet evankeliumin työtä syrjäisillä heimoalueilla.

Hope-vuoren heimotyömme kasvaa. Tämä heimo ei koskaan ollut kuullut Jeesuksesta, ja nyt lisää heimolaisia tulee koko ajan alueellemme.

Pääseurakunta on myös vauhdikkaasti kasvanut uusista uskoon tulijoista, joten emme enää mahdu koulun halliin. Samoin yllätyksenä lapsityö on kasvanut. Luokkahuone on täyttynyt uusista lapsista, jotka eivät ole meidän koululaisiamme, ja nämä lapset tuovat aina uusia lapsia mukanaan. He ovat innokkaita Raamatun opetuksen kuulijoita. Heille on järjestetty myös kaikenlaista muuta puuhaa eri päivinä. Iloitsemme myös esikoululaisista, jotka innokkaasti lausuvat Raamattua ulkoa, ja heidän vanhempansa oppivat Sanaa siinä sivussa. Työmme on edennyt Covid-19:sta huolimatta eteenpäin, ei vain Filippiineillä, vaan myös Tonga-saarella ja Papua-Uudella-Guinealla.

Kiitän kaikkia esirukoilijoitamme ja myös lahjoittajia: teidän avullanne työ on kantanut hyvän hedelmän, ja saamme nyt niittää satoa uusista pelastuneista!

Siunauksin meiltä kaikilta Hosean jäseniltä

Anne

anne-sign.jpg

Pitkpassi_kansikuva__kopio.png

”Jaat köyhille ja kurjille, niille, joilla ei mitään ole. Vankkurit vievät sinua idästä länteen, pohjoisesta etelään. Sinulle on annettu pitkä passi.  Vankilankin ovet aukenevat, ja kaltereiden välistä ojentuu käsiä. Julistat vangeille vapautta”

  Anne Miettinen sai tämä profetian sanat jo vuosia sitten, ja nyt ne ovat käyneet kirjaimellisesti toteen hänen työssään Tyynenvaltameren saarilla. Tässä kirjassa Anne kertoo värikkäistä tapahtumista palvelujärjestönsä Hosean työkentillä ja Jumalan aina yhtä ällistyttävästä rakkaudesta ja uskollisuudesta.

Sivu määrä 320

Uutuus kirja nyt saatavilla!!

Kirjassa myös nuoren evankelistamme Nathan Osnesin innoittava osuus.

Kirjan voit tilata.

maunolappalainen1@gmail.com

Hinta 25€  plus lähetyskulut.

3-4 kirjan kertatilaukset postikuluitta, vähintään 5 kirjan kertatilaus kirja hintaan 20€+postikulut.

Ilmoita tilatessasi yhteystietosi, myös puhelinnumero pakollinen.

Tilauksen jälkeen saat laskun sähköpostiisi, ja sen maksettuasi lähetämme tilauksesi!

Kirjan tuotto käytetään kokonaisuudessaan

Hosean kautta tapahtuvaan työhön.

 

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2023 Hosea Ministry International Ltd