Wednesday, May 27, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
11.12.2011

image0001dec2011.jpg


ANNEN UUNITUOREET TERVEISET MINDORON SAARELTA,

FILIPPIINEILTÄ

image december 2011

Haluan omistaa tämän uutiskirjeen kaikille niille lahjoittajille, miehille ja naisille, jotka ovat kokosydämisesti omistautuneet auttamaan slummien vähäosaisia lapsia, heitä, joille ihmisen arvoinen elämä ilman teitä olisi mahdotonta.


group photo

Anne

Pirkko Kristina Tytti

Työ on alkanut kirjaimellisesti tuhkasta, mutta siitä on noussut kaunis hedelmäpuu, jonka satoa nyt korjataan.Todellinen kristillisyys on sitä, että elämme Kristukselle ja muille ihmisille, emme vain itseämme varten. Jos meidän sanomamme ei sisällä mitään Jeesuksesta, vaan tarjoammme ihmisille vain terapiaa, niin voimme muokata vain käytöstä. Evankeliumin voima saa aikaan todellisen ja pysyvän muutoksen.

Tällä kertaa matkalle tulivat mukaan Australiasta Pirkko Toivola ja Suomesta Kristiina Kuvaja sekä Tytti Taipale. Tytti opetti koululaisillemme rytmimusiikkia käsin, ja lapset olivat siitä aivan innoissaan. Myös seurakuntien ylistysryhmät saivat Tytin koulutuksessa aivan uusia puolia esiin musiikista. Nuoret saivat niin kovin kaipaamaansa opetusta ja tukea.

Kristinalla on sosiaalialan koulutus ja hänen taidoilleen oli matkan aikana moneen kertaan tarvetta. Jokaisella oli oma erityinen työkenttänsä. Kiitos tyttäret, teitte niin upeaa työtä. Ahkeroimme aamusta iltamyöhään; olimme aina matkalla, tulossa tai menossa johonkin suuntaan. Kokouksia riitti useampia lähes jokaiselle päivälle. Jopa hotellihuoneessa oli jono sairaita odottelemassa Jumalan kosketusta.

Sairaita parani paljon kokouksissa, ihmisiä vapautui ja pelastui ja monet saivat sielunhoidollista apua.

meeting
boat
tuna fish
Kokous Hosea 1 kalastusalus
Tonnikala


MONDORON SAARELTA:

Hosea-laivamme olivat vuoron perään merellä ja toivat täydet saaliit tullessaan. Kerran saalis oli suorastaan ylenpalttinen: 16 tonnikalaa Hosea kakkosella. Suurin painoi 70 kg ja muut olivat tuollaista 50-60 kg luokkaa. Kahdellatoista kalastajallamme oli työ kannella painavat kalat yksi kerrallaan maihin.
Herralla on erikoinen tapa puhua muille kalastajille. Kun aluksemme saapuivat satamaan, oli ympärillä pian runsaasti muita kalastajia ihmettelemässä saalistamme. Alusten kapteenit olivat

panneet merkille runsaat kalansaaliimme, useat heistä kun olivat palanneet mereltä tyhjin käsin.”Miksi Hosea-alukset saavat aina kaloja”, he kummastelivat, ”mutta me emme?” He kysyivät

tätä pastori Soniolta, joka kertoi: "Me siunaamme Hosea-laivat, ja Jumala pitää sen jälkeen saaliista huolen..." Tämän kuultuaan muutamat kalastajista juoksivat pyytämään, että heidänkin puolestaan rukoillaan ja laivat siunataan. Rannalla syntyi pieni hässäkkä, kun kapteenit loikkivat rukousjonoon! Herra laittoi näin koukut kalastajien leukoihin.

Hosea-koulumme rakennustyöt menevät eteenpäin vauhdilla. Parhaimmillaan on työmaalla ollut huhkimassa 30 rakennusmiestä, ja nyt nousevat jo toisen kerroksen seinät. Työ on edennyt ilman mutkia ja olemme saaneet olla kaupunginhallituksen suosiossa. Viimeisenä päivänä, kun olin
Mamburaon rakennustyömaalla, sain Manilasta vieraan. Alkuperäinen maanomistaja, ison yrityksen johtaja halusi tavata ja tutustua Hosea-rakennukseemme. Meillä oli antoisa keskustelu koulun tulevaisuudesta, jota hän kannattaa sydämestään.

Olemme nyt tulleet tämän urakan kakkosvaiheeseen ja tarvitsemme kiireesti varoja jatkoon, jotta koulumme valmistuu kesäkuussa 2012. Uskon tämänkin asian järjestyvän, vaikka päätä huimaa näin massiivisen rakennuksen eteenpäin vieminen ja sen rahoitus.
Kaupungissa oli levinnyt huhu, että koulumme sisältäisi esikoulun lisäksi myös kansakoulun ja ilmoittautumisia näihin luokkiin alkoi tulla. Opettajilla oli vaikeuksia selvittää, että pysymme edelleenkin 3 vuotta kestävän esikoulun tasolla, vaikka tarvetta kansakoululle olisikin.

koulu

koulu
Uusi koulu valmistuu
Manilan johtaja tutustumassa kolu projektiin

Hosea-koulumme vietti myös Perustamis- ja perhepäivää Mamburaon kaupungissa. Joukkomme oli kasvanut kovasti viime vuodesta, joten meitä oli nyt kaikkiaan noin 900 etsiskelemässä istumapaikkaa kaupungintalon juhlasalissa. Kohta emme mahdu edes sinne. Kaupunginhallituksesta oli juhlassa myös edustajansa, koska olemme kasvaneet merkittävästi. Olen kiitollinen kaikesta siitä avusta, mitä Mamburaon kaupunki on Hosean toiminnalle antanut ja auttanut rakennustyössä kaikella mahdollisella tavalla. Olemme saaneet toimia hyvässä yhteistyössä.

foundation day meeting
Koulumme juhla
Evankeliumia manquan heimolle

Mindoron saarella (missä Mamburaon, Aroman ja San Josen koulumme sijaitsevat) ruokimme 200 nälkäistä ja Aroman köyhät koululaiset saivat myös hyvän aterian. Julistimme evankeliumia mangyan-heimolle ja vierailimme ympäristön seurakunnissa. Meillä on näky Hosea-kouluverkostomme laajentamisesta ja työn lisäämisestä Mindoron saarella. Tästä käytiin neuvotteluja tulevien Hosea-kirkkojen pastorien kanssa. Koulu tarvitsee tuekseen seurakunnan, mihin uskoontulleet johdatetaan ja missä heistä pidetään huolta. Työ on tullut tunnetuksi saarella.
palawan palawan
Palawanin koulun pienet oppilaat
Hosea koulun opettajat palawanissa

Mindorosta siirryimme Palawanin saarella olevaan kouluumme. Julistimme evankeliumia slummialueilla ja ruokimme noin 300 köyhää lasta. Tällä kertaa mukana oli uusi slummialue ja sen lapset. Voin vakuuttaa, että tämä slummi on surkeista surkeimpia, joita olen koskaan käynyt läpi. Siellä tarvitaan sanomaa Kristuksesta. Enemmän kuin koskaan ennen näin lapsilla epämuodostumia,sairauksia ja ahdistusta. Kukaan ei kuitenkaan kulje niin syvällä, ettei Jeesuksen rakkaus häntä tavoita. Lapset elivät innostuneesti mukana taivaskertomuksessa, jonka kehitin Ikean käsinukeilla. Opettajat ja sosiaalihoitaja ohjasivat laululeikit. Monille lapsille tällainen kokemus oli ensimmäinen heidän elämässään.

Elämme päiviä, joissa Jumala tekee mahtavia asioita ja palauttaa jälleen ihmeet niille kuuluvalle paikalle. Liian kauan uskovat ovat nojanneet omaan älykkyyteensä ja ihmisviisauteen. Paavali puki tämän yksinkertaisiin sanoihin 1 Kor.2:4-5 "Minun puheeni ja saarnani ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista, ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan."

Vaikka elämme yhteiskunnassa, joka kunnioittaa mainetta ja vaurautta, on uskovan kiinnityttävä toisenlaiseen arvomaailmaan. Jotta voisimme saavuttaa täyteyden Jumalassa, emme voi etsiä tämän maailman houkutuksia. Jumala odottaa meidän huolehtivan vähäosaisista ja niistä, jotka eivät voi itseänsä puolustaa. Kun huolehdimme heistä, Jumala täyttää omat tarpeemme yliluonnollisella, runsaalla mitalla. Kun annamme köyhälle ja puutteessa elävälle, annamme Jumalalle. Jos koetamme kähmiä itsellemme, tulemme häviämään. Rakkaat ystävät, olette osallisena tästä suuresta Filippiinien sadonkorjuusta. Rohkaisen teitä näiden valokuvien kautta, ettei teidän työnne lasten hyväksi ole ollut turhaa.


Teitä kaikkia suuresti kiittäen,Kiitoksin,

anne-sign.jpg

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd