Wednesday, May 27, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
11.01.2017

img11jan2017news.jpg
UUTISKIRJE

TAMMIKUU

2017


UUTISKIRJE TAMMIKUU 2017

HEIPPA, RAKKAAT YSTÄVÄT!

Olemme saaneet nauttia monien ystävien vierailuista Filippiineillä. Kiitos kaikille, jotka ovat jaksaneet tulla ihan paikan päälle meitä vahvistamaan evankeliumin työssä, ja suurkiitos myös niille, jotka ovat hengessä mukana rukouksin ja kannatuksin. Ilman rukoustyötä mikään ei menisi eteenpäin. Evankeliumin työ ei ole sooloilua, vaan niin kuin Sana sanoo, kaikki yhdessä vaikuttaa Jumalan Sanan etenemiseenkin.

Olemme saaneet ihmetellä myös Suomesta tulleen nuorisoryhmän energistä työtä saarella, vai pitäisikö sanoa norjalais-suomalaisen ryhmän. Hosean järjestämä nuorisokonferenssi onnistui yli odotusten, ja lopputuloksena oli merellä järjestetty kastetilaisuus. Eikä homma tähän loppunut, vaan nuoret lähtivät julistamaan Sanan mukaisesti evankeliumia kaduille, slummikujille ja kodista kotiin. Ihimiset avoimesti halusivat, että heidän puolestaan rukoillaan. Nuoret saavat itse kertoa myöhemmin toisessa uutiskirjeessä työstään saarella, sitä ennen matkakirjeet Ullalta ja Jaanalta.

Siunauksin,

anne-sign.jpg

 

imgjan2017img01m.jpg imgjan2017img01a.jpg
Jaana todistaa heimolaisille uskosta
Nuorten ryhmä

Jaanan uutiset Filippiineiltä:

Marraskuussa sain olla jo toisen kerran Annen mukana Filippiineillä. Matka oli oikein siunattu ja antoisa. On hienoa nähdä, kuinka työ Mindoron saarella menee eteenpäin. Opettajat ja seurakunnan johtajat ovat hyvin antautuneita tehtävälleen. Hosea on kuin yhtä suurta perhettä, jossa tuntee olonsa hyvin kotoisaksi.

Kävimme vierailulla kouluissa ja koulujen vuosijuhlissa, joissa oppilaat ja äidit esittivät ohjelmaa ylistäen ja tanssien Jumalalle. Hosean koulujen 10-vuotisjuhlassa Mamburaossa olivat mukana myös kaupungin johtohenkilöt. Puheenvuoroissaan he kiittivät Hosean tekemästä arvokkaasta työstä ja toivoivat, että työ saisi menestyä ja mennä yhä eteenpäin. Tilaisuuden päätteeksi saimme kutsun tulla rukoilemaan heidän puolestaan kaupungin kuvernöörin ja varakuvernöörin virastotaloon. Virastossa meitä oli odottamassa valokuvaajat, jotka ottivat kuvia, kun rukoilimme päättäjien puolesta. Jumala on todella tehnyt työtä Hosean kautta Mamburaossa ja muuallakin Mindoron saarella. Rukoillaan kaikki opettajien puolesta, että he jaksaisivat työskennellä pienellä palkallaan vaativassa työssään.Olisi hienoa, jos kokisit sydämessäsi Jumalan kehotusta ryhtyä tukemaan Hoseaa kuukausittain opettajien palkanmaksussa. Monia lapsia olisi tulossa kouluun, ja halua olisi perustaa uusia kouluja, mutta tähän tarvitaan varoja.

imgjan2017img02r.jpg
Ryhmä rukoilevat kodeissa

Kävimme myös vierailulla kahdessa mangya-heimon kylässä. Erityisesti kosketti lasten ja aikuistenkin tietämättömyys ulkopuolisesta maailmasta. He ovat eläneet kylissään hyvin eristäytyneinä, koska he ovat muun väestön taholta hyljeksittyjä. Hosea vie mangya-heimoille ruoka-, vaate- ja lääkintäapua sekä opettaa heimolaisia lukemaan.

Iloitsin jälleen siitä, kuinka eläviä seurakunnat ovat ja kuinka pyyteettömästi johtajat rakastavat Kristusta. Niinpä Pyhä Henki pääsee toimimaan siellä vapaasti. Filippiiniläiset ovat avoimia ja ystävällisiä. Heidän elämässään on kuitenkin vaikeuksia ja rikkinäisyyttä, jota ei ehkä haluta näyttää ulospäin. Monet äidit ovat eronneita ja yksinhuoltajia, tai miehet saattavat olla kaukana, jopa ulkomailla saakka, hankkimassa perheilleen toimeentuloa.
Ihmiset tarvitsevat sisäistä parantumista ja vapautumista taakoistaan. Olikin ilo nähdä, kuinka seurakunnan tilaisuuksissa rukouspalvelun aikana Pyhä Henki paransi, eheytti ja vapautti monia.

Sydämelläni on myös Mamburaossa pääkoulun yhteyteen rakenteilla oleva hotelli, joka valmistuttuaan on iso apu Hosean toiminnan jatkuvuudelle ja omavaraisuudelle. Hotellin vieressä on juuri uudelleen avattu lentokenttä, joka osaltaan on tuomassa yöpyjiä Hosean omistamaan hotelliin. Olemmekin täällä Suomen päässä halukkaita tulemaan vierailulle seurakuntiin ja kertomaan Hosean työstä ja projekteista, niin koulu- kuin seurakuntatoiminnastakin. Näin helpotamme myös Annen työn taakka. Tilaisuus sisältää ylistystä, opetusta profeetallisuudesta, tietoa Hosean työstä ja rukouspalvelua.

Haluamme haastaa sinutkin mukaan tähän Jumalalle niin tärkeään ja rakkaaseen työhön maailman toisella puolella Filippiineillä, Mindoron saarella.  

Siunaten, Jaana

imgjan2017img02m.jpg
Ulla ja Sablayanin opettaja Jane

Ullan matkaselostus:

Oli suuri ilo päästä jälleen tapaamaan Filippiinien Hosea-perheväkeä, joista on tullut jo rakkaita! Moni asia oli kahdessa vuodessa mennyt eteenpäin. Oli hyvin rohkaisevaa nähdä, miten Jumala todella toimii ja vastaa rukouksiin.

Hotellihanke oli yksi suuri vastaus! Asiaa rukoiltiin ja valmisteltiin vuosia, monia suunnitelmia ja taas uusia laadittiin, vastoinkäymisiäkin kohdattiin. Ja nyt sain omin silmin nähdä, miten koulun viereen on nousemassa tuo rakennus, joka on yksi suuri askel Hosean omavaraisuuden tukemisessa. Varoja tarvitaan vielä lisää projektin edistämiseksi, mutta voimme luottaa siihen, että Herra ei jätä kesken työtään. Lentokentän uudelleen avaaminen, josta Anne jo kertoi, on myös konkreettinen ihme, joka ei ollut mitenkään todennäköinen asia inhimillisesti katsoen silloin vuosia sitten, kun tuo sijainti koululle ja hotellille hankittiin.

Suloiset pienet koululaiset olivat jälleen harjoitelleet esityksiään ja opettajat sekä vanhemmat olivat nähneet paljon vaivaa koreografian suunnittelussa ja hiomisessa sekä rekvisiitan luomisessa. Jännitys välillä unohdutti osalta, mitä nyt pitikään tehdä, kun suuri katsojajoukko on edessä ja vieläpä kolme ihan oudon näköistä vaaleaa ihmistä eturivissä.

Uusia seurakuntarakennuksiakin oli noussut, filippiiniläiset ovat ahkeraa ja aikaansaavaa väkeä. Eräskin seurakunta (paikka on vaatimattomasti nimeltään San Fransisco) kokoontuu ylistämään ja iloitsemaan kirkossa, jossa on vasta seinätiilet muurattu, kattona on väliaikainen suoja, ja maalattia. Tässä mutkattomassa asenteessa on paljon opittavaa meillä, yltäkylläisyyden keskellä elävillä länsimaalaisilla. Siinä keskeneräisessä rakennuksessa toimi kuitenkin sähköt, ja niinpä ylistystiimin soitanta ja todistuspuheenvuorot raikasivat kovaäänisin vahvistettuina ympäri viereistä asujaimistoa. Tehokasta ja luontevaa julistusta tämäkin.

Meiltä kultakin odotettiin puheenvuoroa kaikissa kokoontumisissa. Siinä olikin miettimistä, miten sovittaa asiat kuulijakunnan mukaan. Monille oli tuttu vain lähiympäristönsä, emmekä tietenkään halunneet esim. elintasoerojen korostuvan. On kuitenkin olemassa universaaleja aihepiirejä, jotka koskettavat kaikkia: Taivaallisen Isän ikävä, perhesuhteet ja muut ihmissuhteet, luonnonilmiöt, terveysasiat. Löysimme luontevaa kosketuspintaa kuulijakunnan kanssa; samanlaisiahan me ihmiset kuitenkin sisimmässämme olemme, vaikka ulkoiset puitteet näyttäisivät kovinkin erilaisilta. Sydämet kohtasivat, vaikka yhteistä kieltä ei kaikkien kanssa ollut.

Tuntui myös tärkeältä osoittaa arvostusta Hosean väelle siitä upeasta työstä, jota he tekevät. Saimme olla heitä rohkaisemassa ja toivottavasti virkistämässä kaiken aherruksen keskellä. Hyvä yhteishenki ja tiimityö näyttävät heillä toimivan hienosti, ja eteen tulevat haasteet ratkotaan luovasti oman verkoston avulla. Nykyajan työelämässä on termi moniosaaja, ja pastori Sonio on hyvä esimerkki tästä. Pastorin työnsä ohella hän on rakentanut taloansa, koulurakennustakin, tehnyt upeasti kaiverretut puiset huonekalut, soittaa erilaisia instrumentteja, toimii tulkkina ja autonkuljettajana tarvittaessa, kouluttajana muille pastoreille, isähahmona oman perheensä lisäksi monille muillekin jne., mitä milloinkin on tarpeen. Kukin voi tuoda monenlaiset lahjansa yhteiseksi hyväksi ja siten olla toinen toiselleen siunaukseksi erilaisin tavoin.

Olen kiitollinen, että sain olla mukana tiimissä! Hosean työssä lahjoitusvarat todella menevät perille siihen tarkoitukseen, mihin ne on lähetetty, eivätkä kulu minkään länsimaisen organisaation pyörittämiseen. Meidän oloissamme pieni summa voi siellä saada paljon aikaan, eli kylvö tuottaa runsaan sadon. Muistetaan heitä myös rukouksin, mikä onkin se tärkein tuki.

Siunauksin, Ulla
 

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd