Thursday, August 13, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
12.12.2015

img12dec2015news.jpg
UUTISKIRJE

JOULUKUUSSA

2015


UUTISKIRJE JOULUKUUSSA 2015

Tuoreet terveiset jälleen Filippiineiltä!

Ihan ensiksi haluan kiittää mukavia matkakumppaneitani Neaa, Hannelea, Jaanaa ja Seija-Riittaa! He kertovat myöhemmin lisää matkastamme.

Ei ole aivan yksinkertaista matkustaa porukalla Suomesta Filippiineille monen aikavyöhykkeen halki, ei myöskään sopeutua pakasteilmastosta uuniin. Omalla kohdallani on helpompaa: Australian ja Filippiinien aikaero on vain kaksi tuntia, eikä Queenslandin osavaltion subtrooppisesta ilmastosta siirtyminen Filippiineille vaadi sopeutumista. Itse asiassa Australiassa on tähän vuodenaikaan paljon kuumempaa.

imgdec2015food01.jpg
Ruoka maistuu Mangya-lapselle

Rohkaisuksi kaikille lukijoille haluan kertoa tapauksesta, joka sattui jo vuosia sitten Filippiineillä mutta kantoi hedelmää vasta nyt. Olin saanut kutsun julistamaan evankeliumia Mindoron saaren poliittiseen vankilaan. Mindorossa sijaitsee vankilakolonia, jonne kuljetetaan vankeja ympäri Filippiinien. Samoin siellä sijaitsee vankila, jonne joutuvat kiinni jääneet terroristijohtajat sekä korruptoituneet valtion virkamiehet. Siellä on majaa pitänyt myös eräs maan entisistä presidenteistä.

Kaupunki oli järjestänyt vankilan pihalle ruokatarjoilun kutsuvieraille, ja koska tulossa oli kaupunginvaltuuston vaalit, myös ehdokkaat olivat paikalla. Vaaralliseksi luokiteltuja vankeja ei tilaisuuteen päästetty, eli NPA-terroristiryhmän johtajia, joita vankilassa oli useita. Mahdollisesti he kuitenkin kuulivat sanoman vankilan toiseen osaan, koska filippiiniläiseen tapaan mikrofonit on säädetty aina niin lujalle, että mikä tahansa tilaisuus kantautuu riisipeltoja pitkin kilometrien päähän.

En tiedä, tapahtuuko vastaavanlaista Suomessa, mutta hämmästyin, kun ehdokkaat pyysivät rukousta puolestaan ja myös profetian sanaa, jos sellainen sattuisi tulemaan.

Tilaisuuden jossain vaiheessa Hosea-seurakuntiemme pääpastori Sonio veti minut sivummalle ja totesi, että vielä on yksi, jonka puolesta pitää rukoilla. Tämä vanki oli erikseen kuljetettu vankilan toisesta osastosta ja pysytteli sivummalla. Mies oli miellyttävän oloinen, ja hän kertoi lyhyesti uskovansa Jeesukseen Kristukseen. Sen enempää emme keskustelleet, mutta Herralta tuli hänelle sana, vertaus Joosefista, jonka veljet olivat heittäneet kaivoon ja joka oli sittemmin joutunut myös vankilaan. Jumala tulisi ajallaan vapauttamaan hänet ja korvaamaan moninkertaisesti sen, mikä on menetetty. Tässä oli pääkohdittain Herran antama lohdutuksen sana tälle minulle täysin vieraalle ihmiselle. Näin hänen silmissään kyyneleitä. Tämän jälkeen en enää häntä tavannut.

imgdec2015people02.jpg
Aroman koulumme lapsia

Kysyin pastori Soniolta, kuka tämä mies oli, ja tämä kertoi hänen olevan entinen kaupunginjohtaja, joka oli tuomittu vaalipetoksesta vankilaan. Vaalien jälkeen kävi kylläkin ilmi, että mies oli syytön, mutta hänellä ei ollut varaa palkata asianajajaa, joten oikeudenkäyntiä hänen vapauttamisekseen ei voitu pitää. Maan lain mukaan hän joutui syyttömänäkin siis vielä olemaan vankilassa. Kaupunkilaiset olivat pitäneet kaupunginjohtajastaan, sillä hän oli rehelliseksi todettu mies ja saanut myös muutoksia aikaan. Valitettavasti seuraavalle vaalikaudelle tuli vastaehdokkaaksi henkilö, joka halusi vallan itselleen, ja koska kansan suosiota ei voi noin vain ostaa, oli kansan tykkäämä kaupunginjohtaja raivattava pois tieltä toisella tavalla. Se tapahtui lavastamalla hänet syylliseksi vaalirikokseen. Hän joutui tutkintavankeuteen, eikä vankeudessa oleva luonnollisesti voi asettua ehdokkaaksi. Tämän syyttömästi tuomitun miehen puolesta olin siis rukoillut!

imgdec2015people03.jpg imgdec2015village01.jpg
Gamot heimokirkkomme Mangya heimon kylä

Kului vuosi, kului toista ja kolmattakin. Kyselin paikallisilta, oliko mies edelleenkin vankilassa. Vastaus oli aina sama: kyllä, siellä hän on vielä. Aloin jo epäillä sanomaa, jonka olin hänelle saanut. Harmittelin, miksi pitikin avata iso suuni, miksen ollut hiljaa tai vain sanonut normaalin siunauksen. Aloin kärsiä Joona-syndroomasta ja koetin unohtaa tapahtuman, joka kuitenkin pyöri kiusallisena kärpäsenä muistissa.

Tänä vuonna asiaan tuli lopulta selvyys. Otin aiheen puheeksi pastorini kanssa ja kysyin, miten ystävämme voi vankilassa, sillä tiesin pastorin pitäneen yllä hyviä suhteita häneen. Pastori Sonio hämmästyi ja totesi, että ei hän enää ole vankilassa, hänet viimeinkin vapautettiin syyttömänä ja tiedätkö, hänet nostettiin korkeaan asemaan hallinnossa! Hän on kuvernöörin jälkeen seuraava johtoasemassa. Herra on todella korottanut hänet ja antanut moninkertaisesti takaisin menneet vuodet ja korvannut kaiken! On aina ihmeellistä kuulla, kuinka Jumala on uskollinen toteuttamaan lupauksensa.

imgdec2015meeting.jpg imgdec2015people05.jpg
Pastori Celsa Tambangan Mangya srk:sta Montalban Hosea koulu ja team

Halusin vain kertoa edellä mainitun niille, jotka elävät ahdingossa, eikä rukouksiin ole tullut vastauksia. Tai ehkä kärsitte syyttömästi muiden tekemistä vääryyksistä. Jumalalla ei ole huono muisti! Vaikka tuntisit eläväsi syvän kaivon pohjalla, Hänen liittonsa pysyy, se ei muutu. Hän pitää lupauksensa vanhurskaalle ja vapauttaa hänet ahdingosta. Jumalan Sana sanoo psalmissa 146:7 – 8: ””¦joka (Herra) hankkii oikeuden sorretuille, joka antaa leivän nälkäisille. Herra vapauttaa vangitut. Herra avaa sokeain silmät, Herra nostaa alas painetut, Herra rakastaa vanhurskaita." Näin Hän on pitävä huolen sinunkin asioistasi.

Palatakseni jälleen Mindoron saarelle, kiersimme sen tällä kertaa ympäri. Kyselin saaren väkilukua ja hämmästyin: se on 5-7 miljoonaa! Saari on huomattavasti pienempi kuin Suomi, ja pinta-alaa sillä on vain ylöspäin runsaasti, korkeahuippuiset vuoret toinen toisensa jälkeen. Väkiluku on tuntuvasti noussut sitten virallisten tilastojen, koska monet eivät ole kirjoilla missään. Kukaan ei pidä luetteloa slummialueiden väestöstä.

imgdec2015people04.jpg
Japanin lähetit, pyyntö Osakaan 2015

Koska saari muodostuu vuoristosta, ovat tiet ajoittain huonokuntoisia, ja matkanteko vuoria ylös ja alas hidastaa kulkua kohteesta toiseen. Julistimme sanomaa Kristuksesta myös alkuperäisheimoille, jotka asuvat vuorilla, ja näillä seuduilla tiet olivat edellisen taifuunin jäljiltä mutapeltoa. Sanoma tulostamme oli kiirinyt Gamot-heimon alueelle. Siellä meitä odotettiin hieman epäuskoisina. Heimolaiset olivat varmoja, etteivät ne ulkomaalaiset kuitenkaan tule, kun ei heistä ennenkään ole kukaan piitannut.

Teiden huonon kunnon vuoksi olimme aikataulusta myöhässä. Suuri oli ilo, kun kaksi ylikuraista autoa putkahti puskista paikalle ja niistä mönki VALKOISTEN HAAMUJEN JOUKKO! Muutamille heimolaisille se oli liikaa, ja he piiloutuivat bambumajan taakse. Heimolaisiin verrattuna olemme jättiläisiä, sen lisäksi vielä albiinoja, Vähemmästäkin säikähtää, mutta sen mahtavampaa kuulijajoukkoa saa hakea. He imivät itseensä jokaisen sanan ja todistuksen Kristuksesta. Rakastan näitä alkuperäisheimoja! He ovat aitoja ihmisiä, joita tämä maailma ei ole päässyt korruptoimaan, nimenomaan vuorilla eristyksissä asuvat heimot.

On etuoikeus olla edes hiekanmurusena evankelioimassa alkuperäisheimoja kahden mangya-seurakuntamme pastorin tukena. He ovat tämän ajan apostoleja ja maksaneet kovan henkilökohtaisen hinnan kutsustaan. Olen iloinnut kaikista Hosea-seurakuntiemme pastoreista. Herra on ollut suosiollinen ja ohjannut hyvät ja rehelliset miehet tehtäviin. Samoin olen kiitollinen Hosea-koulujemme opettajista. He toimivat palvelutehtävässä Herralle ja ovat opettajia parhaasta päästä. Työn tulokset näkyvät niin hengellisesti kuin akateemisestikin koululaisissamme. Iloitsen myös nuorisotyöstämme ja ennen kaikkea niistä Hosea-koulumme ensimmäisistä oppilaista, jotka ovat nyt teinejä. Puu on kantanut hyviä hedelmiä.

imgdec2015people06.jpg
Heimolaisia Gamot kirkostamme

Kiitän jokaista lahjoittajaa ja esirukoilijaa! Olette työssä saumattomasti mukana. Teidän ansiostanne työ on mennyt eteenpäin. Kun eteen tulee ongelmia, jotka tuntuvat tiesuluilta ja joita järjellisesti ajatellen ei voi ylittää, tunnen, kuinka rukouksenne alkavat kantaa. Tulee yliluonnollisen kevyt olo... ja ratkaisu onkin käden ulottuvilla. Siunatut sisaret ja veljet uskossa!

new book

KOHTEENA ATOLLIT

Lähetysmatkoja

Tyynenmeren saarilla

Kiitoksella,
Anne

anne-sign.jpg

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd