Wednesday, November 29, 2023
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
13.04.2020

img13apr2020news.jpg
UUTISKIRJE

Huhtikuu

2020


UUTISKIRJE HUHTIKUUSSA 2020

 

Terveisiä kaikille uutiskirjeen lukijoille!

Maailmalla pyörivä koronaepidemia on koskettanut Australiaa ja Filippiinejä monilla tavoilla. Manila on ollut saarroksissa jo toista kuukautta. Karanteenisäännöt ovat ankaria, mutta se on ymmärrettävää, sillä etenkin Metro Manilan alue on vaikeasti hallittavissa kaikkine slummeineen. Ihmiset asuvat kylki kyljessä hökkeleissään ja kaduilla. Filippiineillä on 109 miljoonaa asukasta, ja jos virus lähtisi leviämään slummeissa ja kaatopaikoilla, sitä olisi mahdotonta pysäyttää.

apr2020img1a.jpg

Ruokaa pakataan Hosea kirkossa

Myös Mindoron saari on suljettu liikenteeltä ja liikkumista on rajoitettu. Kaupat on suljettu. Ainoastaan torilta voi ostaa ruokatarvikkeita yksi henkilö kerrallaan, ja hänelläkin on oltava siihen kaupungin antama lupapassi.

Mamburaon kaupunki on antanut köyhille säännöllisen riisiannoksen, joka ei kuitenkaan riitä isoille perheille. Kalastusalukset eivät aluksi saaneet mennä ollenkaan merelle, mutta nyt pienempiä veneitä on päästetty kalastamaan. Kalastus on ainoa elinkeino slummikylissä, ja kun ei ole kalaa, ei ole tuloja eikä ruokaa ja ihmisillä on nälkä. Jos kalaa olisikin torilla, ei köyhillä ole varaa sitä ostaa, vaikka sen hinta on laskenut. Presidentti Duterte on yrittänyt parhaansa ruuan jakelussa, mutta näin suurta määrää ihmisiä on melko mahdotonta ruokkia.

Myös koulut on suljettu. Mahdollisesti karanteenista johtuen saarella on ollut vain yksi koronatapaus: katolinen pappi sairastui, mutta hänkin on parantunut. Ihan tarkkaa tietoa ei kenelläkään ole.

Filipiiniläisillä on mielenkiintoinen asenne kriiseihin, koska mennyt vuosi saarellamme on ollut luotsaamista tragediasta toiseen. Nyt saarelaiset sanovat: ”Me selvisimme taifuuneista, tulvista, mutavyöryistä, maanjäristyksestä ja viereisen saaren tulivuorenpurkauksesta, josta Mindoron saari sai osansa tuhkapilvenä, joten selviämme kyllä koronaepidemiastakin.”

apr2020img2a.jpg apr2020img2b.jpg

Aroman kylälle ruokaa                       Mangya heimo sai Hosean avustukset

Pääseurakuntamme on saanut riisisäkkejä lahjoituksena paremmin toimeen tulevilta. Seurakunnan jäsenet
ovat keränneet keskuudestaan varoja ja ostaneet myös sardiinipurkkeja, ja lisäksi lahjoituksina on tullut tomaatteja ja hedelmiä. Näitä kaikkia on annosteltu paketteihin ja jaettu köyhille. Seurakuntamme jäsenet ovat köyhiä, etenkin Aroman slummikylässä, jonne on jaettu ruokapaketteja, samoin kuin mangya-heimoille. Mangyoilla ei ole syötävää, koska viimeinen taifuuni tuhosi heidän satonsa suurelta osin. Hosean pääseurakunnan opettajat ovat voineet matkustaa vuorille heimoalueille, sillä hyväntekeväisyyteen liittyvät matkat ovat saarella sallittuja. Sardiinit ovat heimon herkkua ja sen lisäksi ravitsevaa ruokaa. Kuten olen jo aiemmin kertonut, liemen mangyat käyttävät tarkkaan hiustensa voitelemiseen. Koko heimo tuoksuu sen jälkeen, mutta tukka kiiltää komeasti!

Ihmiset tulevat edelleenkin kouluillemme pyytämään rukousta. He ovat tottuneet siihen, että Hosean seurakunnissa rukoillaan ja Jumala parantaa sairaita. Filippiiniläisillä on nöyrä asenne Jumalaan, myös suurissa sairaaloissa Manilassa lääkärit ja hoitajat
kokoontuvat rukoilemaan.

Olemme joutuneet peruuttamaan lääkintämission ja siirtämään sitä myöhempään ajankohtaan, koska lääkärit ja hammaslääkäri jumittuivat Manilaan. Lautat eivät kulje
eivätkä lennot, samoin isot kokoontumiset on kielletty - ja lääkintämissio on kerännyt aina noin 500 hoidettavaa. Ainakin nämä jatkuvat kriisit ovat toimineet Filippiineillä siten, että ne ovat saaneet kansan hakemaan pelastusta Jumalalta ja pyytämään anteeksi syntejänsä.

apr2020img3a.jpg

Lapset myös syötetään

Valitettavasti oma matkani Suomeen peruuntui tänä vuonna koronan tähden. Harmittaa myös, kun ajattelen uutta kirjaani, joka oli enää taittoa ja painamista vaille valmis. Kirjalla oli tarkoitus jälleen kerran kerätä varoja työhömme. Nyt kirjan julkaiseminen siirtyy myöhempään ajankohtaan. Asialle ei voi mitään, kun lentokoneet eivät lennä ja joudun istumaan täällä karanteenissa, siinä missä kaikki muutkin australialaiset.

Korona on saanut toki myös hyvää aikaiseksi. Ihmiset kautta maailman ovat alkaneet joukolla rukoilla, että epidemia synnyttäisi katumusta. Myös Australia on noussut rukoilemaan maansa ja kansakuntien puolesta. Samoin Australiassa riehuneet metsäpalot ovat saaneet aikaan katumusta. On harvinaista nähdä, kuinka uskovat ympäri maapalloa ovat yhdistyneet nostamaan katseensa ristiin ja Jeesuksen sovitustyöhön. Silloin, kun ihmiset ovat peloissaan ja toivottomia maailmantilanteesta, on muistettava, ettei Jumala ole huolestunut. Silloin ei tarvitse olla huolestuneita myöskään niiden, jotka ovat Hänen nimiinsä kutsutut ja tottelevat Häntä. (Ps. 31:14 – 16)

 

Siunauksin, Anne

anne-sign.jpg

 

 

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2023 Hosea Ministry International Ltd