Wednesday, May 27, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
15.3.2011

frontimg15mar2011.jpg


MYRSKYN SILMÄSSÄ

Tyynen valtameren saarten asukkaat osaavat päätellä sään muutokset luonnosta. Tänä vuonna fidziläset varautuivat huonoihin ilmoihin, koska mangopuut kukkivat aivan liian aikaisin. He olivat oikeassa. Saaristoa ja Australiaa kohtasi vuosisadan tulva sekä pyörremyrsky Yasi, joka puhalsi 300 km:n tuntivauhdilla rannikolle ja jatkoi siitä Australian sisäosiin. Tulvat aiheuttivat vahinkoa myös Brisbanessa, mutta meidän perheemme säilyi "kuivin jaloin", koska talomme sijaitsee rinteellä.

Tulvat, sateet ja myrskytuulet tuhosivat sadon osavaltiostamme. Myös tie- ja rautatieverkot vaurioituivat. Brisbane muuttui hetkessä erinäköseksi, kun luonnonvoimat myllersivät sen uuteen uskoon. Joki kiertää kaupunkia serpentiininä, ja sen varrella oli asumuksia ja suuri puutarha, joka oli upea troppisine kasveineen ja pikku lampineen. Nyt sitä ei enää ole: vesi vei mennessään kaiken ja toi tilalle mudan. Joenrannat olivat täynnä ravintoloita ja rantakahviloita. Kaikki tuhoutuivat, samoin upeat hiekkalaguunit, joissa saattoi uida. Vilkasta kauppa-aluetta ei ole enää olemassakaan, sillä sekin pyyhkiytyi pois veden mukana, ja laguunit täyttyivät mustalla, iljettävällä mudalla. Aikaisemmin Brisbanessa saattoi kulkea lautoilla mihin vain, mutta nyt pikkusatamat ovat hävinneet ja joki on täynnä tavaraa. 40 laivaa upposi, ja kävelysillat joen ympärillä katosivat. Tulva vei nekin, vaikka ne painoivat monia tonneja. Kaupunki ei ole enää entisensä.

Kaikessa kaaoksessa on ollut kuitenkin mukana myös siunaus: erämaa-alueet ovat saaneet vihreän ruohomaton. Australian tärkein joki, Murray, sekä monet vanhat kuivuneet joenpohjat virtaavat jälleen täynnä elämää ja syöttävät vettä kuivuudesta kärsineelle Etelä-Australialle. Erämaihin on syntynyt isoja järviä. Vesi kulkee vielä viikkoja eteenpäin rehevöittäen ja virvoittaen maan. Tämä on vasta toinen kerta, kun erämaa puhkeaa kukkaan siirtolaisten muutettua Euroopasta Australiaan. Kaikella on ollut tarkoituksensa.

KOULUMME FILIPPIINEILLÄ

Myös Filippiineillä riehui taifuuni. Sen raivon voimasta Aroman koulumme katto kärsi pahoja vaurioita ja luokkahuoneisiin pääsi vettä. Katto oli tehty paikallisesta materiaalista, toisin sanoen ruohosta. Nyt olemme rakentaneet koululle vahvan peltikaton, joka valmistui tammikuussa. Aroman kylän naiset ovat olleet ahkeria: he lapioivat korkean hiekkavallin tieksi, jota pitkin lapset pääsevät kouluun kuivin jaloin myös tulva-aikana.

Mamburaon koulun tontti on nyt maksettu ja projektiin kuuluvat erilaiset luvat lunastettu. Ensimmässet rakennuspiirustukset on myös tarkastettu. Koulun rakentaminen Filippiineille ei ole länsimaisen suoraviivaista puuhaa, joten varaudumme jo nyt henkisesti siihen, että työn edetessä kohtaamme ylläyksiä ja joudumme tekemään ehkä suuriakin muutoksia. En ole koskaan aiemmin vetänyt näin suurta projektia, joten edessä on taatusti vielä monia rukouksen aiheita. Niistä suurin on budjetti.

Aroma Tämä työ on kuitenkin Herran antama. Se ei perustu siihen, mitä kykenemme luonnollisilla silmillämme näkemään, vaan siihen, mikä on Hänen lopullinen päämääränsä: slummilasten opettaminen Kristuksen tuntemiseen. Hengellinen ja humanitaarinen apu kulkevat käsi kädessä. Työ ei ole minun työni, vaan te, kaikki rakkaat ystävämme, olette sen tekijöitä. Teidän rukoustenne ja taloudellisen tukenne ansiosta unelma omasta koulurakennuksesta Mamburaossa on vihdoin toteutumassa!

Aroma koulu

Jos koet, että haluat olla mukana rakennushankkeessa, voit tulla mukaan vaikka vain yhden tai muutaman harkkotiilen hinnalla. (Yksi tiili maksaa Suomessa noin euron.)Yksikin tiilen hinta on merkittävä lahjoitus, rakennushan kasvaa tiili kerrallaan! Kun meitä on monta, pienistä puroista kasvaa suuri virta.

TONGAN KOULU

Tongan koulumme on myös kasvanut: siellä on nyt 60 oppilasta ja viisi opettajaa. Tänä vuonna aloitimme myös kansakoulumme ensimmäinen luokan valitettavasti tiloihin mahtui vain 10 oppilasta. Olemme saaneet suuren suosion paikallisen väestön keskuudessa.

Tonga kindy

Vanhemmat kuljettavat lapsia kouluumme saaren kaikilta kulmilta, ja oppilaaksemme pääsee vain jonotuslistalle ilmoittautumalla, sillä sisään ei yksinkertaisesti mahdu enempää lapsia. Vanhemmat anovat meitä laajentamaan koulua niin, että se kattaisi myös peruskoulun – tällä lhetkellähän annamme vain esiopetusta. Vanhempien toiveena on saada lapsilleen kristillinen koulu, sillä muussa tapauksessa heidän on laitettava lapsensa mormonien ylläpitämiin kouluihin.

Tongan Kindy

Tongan koulu Saaren oma koulujärjestelmä on vuosien saatossa romahtanut, kuten olen aiemmissa uutiskirjeissä kertonut. Mormonit tekivät saarilla lähetystyötä ja oivalsivat tilanteessa piilevän suuren mahdollisuuden. Tongan koulu

TonganKoulu

Tongan Koulu

He rakensivat saarille upeita kouluja ja vetävät näin lapset pienestä pitäen oppinsa piiriin samalla, kun tarjoavat heille perusopetuksen aina lukion loppuun asti.

Mormonikirkon edustajat ovat jo käyneet koulumme ovella tarjoamassa rahallista avustusta, yrittäen ostaa pienen esikoulumme itselleen. He lienevät huomanneet, että esikoulusysteemi oli päässyt heiltä unohtumaan ja "lampaat karkaamaan". Mitä suuremman painostuksen alla olemme olleet, sitä suurempi on ollut Jumalan antama menestys ja suosio yllämme.

Ps. 2:8 sanoo: "Ano minulta, niin minä annan pakanakansat sinun perinnöksesi
ja maan ääret sinun omiksesi."

Fidzi-saaren hinduyhteisö saa ensimmäisen kristillisen koulun

Ja vielä lopuksi iloisia uutisia Fidziltä. Fidzi-saarelaiset kiittävät lämpimästi kaikista lahjoituksista tulevaa esikoulua varten! Koulun avulla tavoitamme hindulapsia ja heidän vanhempiaan Kristukselle.

Esikouluprojektimme on nyt muuttumassa toiveesta todeksi: koulu perustetaan Naikabulaan, Lautokan kaupungin maaseutualueelle. Se rakennetaan tontille, joka on kaavoitettu asuinalueeksi, ja tarvitsemme sitä varten luvan kansalliselta maanjako-osastolta. Olemme jo keskustelleet Naikabulasta vastaavan viranomaisen kanssa, ja hän ilmoitti, ettei heidän puoleltaan koulun perustamiselle ole esteitä, koska esikoulu hyödyttää 250 taloutta. Virasto muuttaa kaavoituksen asutusalueesta koulualueeksi.

Olemme myös toimittaneet anomuksen kouluhallitukselle. Asiasta vastaava virkamies oli innostunut ja sanoi, että meidän on vain tehtävä koulun perustamisuunnitelma ja opetusohjelma ministeriötä varten.

Tarkoituksemme on ottaa esikouluun 40-50 lasta. Mahdollisesti

sijoittamme lapset kahteen ryhmään, koska henkilökuntaa ei olenäin monen lapsen opettamiseen yhtäaikaa. Aiomme käyttää rakennusta sunnuntaisin myös kirkkona uusille uskoville. Siihen mahtuu 80-100 henkeä. Nimi "Naikabula" on profeetallinen ja merkitsee elävää kalaa.

Fiji Fiji

Fiji

Fiji

Koululautakunta kertoi, että uuden koulun perustamisluvan saaminen kestää noin 9 kuukautta, eli varsin kauan. Virallisten lupien saaminen on hidas prosessi Fidzi-saarilla. Näillä näkymin esikoulu avataan virallisesti tammikuussa, joka onkin uuden kouluvuoden alku Fidzillä.

Opetusministeriö ilmoitti meille, että voimme kuitenkin aloittaa rakentamisen jo sillä välin, kun he käsittelevät anomustamme ja siihen liittyviä virallisia papereita. Uskomme rakennustöiden alkavan kesäkuussa.

Olemme kaikki innostuneita Naikabulan tulevaisuudesta. Pastori Paul on jo sopinut uuden esikoulun nimestäkin: "Little Feet, Big Steps" (Pienet jalat, isot askeleet). Hän sanoo, että tämä projekti siunaa Naikabulan yhteisöä suuresti ja sitä kautta monet muutkin tulevat siunatuiksi. Kiitos ja kunnia Jumalalle!

Siunausta elämääsi ja valoisaa, iloista kevättä!Rakkain terveisin,

anne-sign.jpg Tulevan koulumme julkisivu Mamburaossa

Tulevan koulumme julkisivu Mamburaossa

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd