Wednesday, May 27, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
19.05.2017

img19may2017news.jpg
UUTISKIRJE

TOUKOKUU

2017


UUTISKIRJE TOUKOKUU 2017

Heippa jälleen, ystävät!

Suomeen tulo ja tuttu kesäkierros ovat pian edessä. On kiva taas nähdä teitä!

Saimme juuri päätökseen lääkintämission Filippiineillä, kiitos lahjoittajille! Tämänkertainen lääkintämissio olikin suurin koskaan järjestämämme. Manilasta tuli kaksi lääkäriä hommaan mukaan, samoin peräti kolme hammaslääkäriä avustajineen. Nämä kolme hammaslääkäriä olivat kaiken lisäksi erikoistuneet oikomishoitoon, mikä oli todella upeata.

Toki ihan kaikkea ei hammaslääkärikään voi tehdä, jos välineet puuttuvat - ethän voi raahata mukanasi porakoneita! 200 potilaalta tarkastettiin hampaat ja 100 potilasta operoitiin joka tapauksessa. Älä kysele, käytettiinkö puudutusta: en edes halua ajatella asiaa! Yksi avustaja antoi ”valohoitoa”, eli näytti taskulampulla potilaan suuhun, ja toinen piti potilaan päästä kiinni. Hammaslääkärituolina oli  muovituoli, ja hyvin pärjättiin.

Hammaslääkäriosasto oli eristetty muovipressuilla lääkärin vastaanotosta, ja nämä kaksi puolestaan oli eristetty muovinpalasilla odotushuoneesta. Opettajamme on jo edellisillä kerroilla koulutettu avustustehtäviin, kirjaamaan ylös potilastietoja, mittaamaan verenpaineet ja punnitsemaan potilaat. Homma kulki saumattomasti eteenpäin. Pari koulumme työntekijää hoiti ”apteekkia”, emmekä toki voineet unohtaa ”sielunhoito-osastoa”, jossa jokainen sai tarvitsemansa avun jo ennen kuin tapasi lääkäreitä. Evankeliumia julistettiin potilaille, eli niin henkiset kuin ruumiillisetkin tarpeet tulivat hoidetuksi. Hosean työssä ahersivat myös Nea Reis Suomesta sekä Nathan Norjasta. Tämä oli heille ensimmäinen kokemus siitä, miten terveydenhoito hoituu kehitysmaassa.

Potilaille tarjottiin myös ruokaa, koska kyseessä olivat mangya-heimolaiset, joista monet olivat tulleet pitkien matkojen takaa ja jotka joutuivat myös odottamaan pitkään lääkärille pääsyä. Lääkärit hoitelivat monia satoja potilaita yhden päivän aikana. Kermana koko lääkintämissiossa oli 500 ihmisen uskoon tulo!

Kiitos Nathanille ja Nealle ja nuorten tiimille, joka jälleen ahkeroi kodista kotiin ja kujilta kujille kertomassa Kristuksesta. Joka ilta he toivat uusia sieluja kokouksiin. Vastapelastuneet kastettiin meressä.

imgmay2017img01az1.jpg imgmay2017imgabg1a.jpg
Nathan ja Nea Hammaslääkäri

Nathan ahkeroi myös vankiloissa kertomassa vangeille Jeesuksesta. Monet vangit ovat nuoria miehiä, kuten Nathan itsekin, näin sanoma meni sydämeltä sydämelle. Mindoron saari on virallisesti myös vankilasaari. Mamburaon kaupungissa on poliittisten vankien vankila ja Sablyanin kaupungin lähistöllä vankikolonia. Vangit voivat siellä tehdä työtä pelloilla vuoristoalueella, mutta kolonia on tarkoin vartioitu. Siellä on virallisesti noin 2000 vankia. Olen itsekin julistanut siellä evankeliumin sanomaa ja vakuutan, että länsimainen vankilasysteemi muistuttaa lepokotia Filippiinien vankiloihin verrattuna. Siellä elinikäinen tuomio tarkoittaa kirjaimellisesti sitä, mitä se sanoo.

Nathan lahjoitti vangeille välttämättömiä tarvikkeita, erityisesti kenkiä, sillä niitä heillä ei ole. Se, mitä he myös aina pyytävät, on huopia, sillä talviaikaan vuorilla on kylmä. Ruoastakin on pulaa. Aikuinen mies saa päivässä kupillisen riisiä syödäkseen, mikä ei todellakaan riitä. Olen nähnyt, kuinka koloniassa vangit keräsivät lammesta heiniä, ja kun ihmettelin miksi, vastaus oli, että he syövät niitä, kun ei muutakaan ole, ja koettavat pyydystää myös kaloja. Kiitos nuorelle Nathanille ja Hosean pastoreille, joilla on sydän myös vankeja kohtaan! Jokainen ihminen on Jeesukselle arvokas.

Upeaa oli myös, että monet nuoret saivat kokea Pyhän Hengen  kasteen pelastuttuaan ja oli myös niitä, jotka kokivat fyysisen parantumisen. Kristus on sama eilen, tänään ja iankakkisesti. Hänen voimansa ei ole vähentynyt: Hän edelleenkin pelastaa, parantaa ja antaa rauhan niille, jotka Hänen luoksensa tulevat.

imgmay2017img01aj1.jpg
Tonga Hosea koulun tanssiesitys

Tongan koulumme on myös saanut siunauksia. Vava'un saaresta, jolla koulumme sijaitsee, on tullut risteylyalusten pysähdyspaikka. Laivayhtiö oli kysellyt, olisiko saarelaisten mahdollista esittää jotakin ohjelmaa risteilijöille. Ketään ei tarjoutunut vapaaehtoiseksi, ja silloin koulumme johtajaopettaja Dorothy nosti kätensä ja sanoi, että Hosea-koulun lapset tulevat tanssimaan tongalaisia kansantansseja turisteille. Asia lyötiin lukkoon, ja näin pienet kansallisasuiset oppilaamme saivat esittää polynesialaisia tansseja. Turistit olivat ihastuneita. Ensimmäisen esityksen oli tosin käydä hullusti, koska saarella alkoi sikotautiepidemia ja oppilaat toisensa jälkeen saivat tartunnan. Urheimmat tulivat kuitenkin satamaan, ja ohjelma vietiin läpi. Ihan pikkuisiakin tuli mukaan sisarustensa tueksi. Risteilyaluksilla oltiin niin iloisia ohjelmasta, että matkustajat keräsivät keskuudestaan 1600 dollarin rahalahjoituksen. Tässä tuli meille rukousvastaus, sillä olimme rukoilleet koulullemme lisää varoja, ja näin hauskalla tavalla Herra sen järjesti!

imgmay2017img01ab.jpg
Rakennus miehet rakentaa

Motellihanke on edennyt siihen vaiheeseen, että ulkoa ja sisältä rakennus on renderoitu, ja tähän rahamme ovatkin loppuneet. Homma seisoo nyt siihen asti, että saan taas kesällä toivon mukaan kerätyksi jatkamista varten jotakin kokoon, niin että Hosean ammattikoulu pääsisi alkuun ja rakennus valmistuisi. Sekin on jo ihme, että uskon varassa olemme päässeet vuodessa näin pitkälle. Kaikki varat, jotka Hosea kerää, menevät lyhentämättöminä lähetystyöhön. Me kaikki toimimme täysin vapaaehtoiselta pohjalta, koska tämä työ on meille sydämen asia.

Toivon runsasta siunausta teille jokaiselle. Rukoilen myös, että Herra koskettaisi läntistä maailmaa herätyksellä. Mahdollisest olemme herätykseen menossa, koska puhdistuksen luuta käy seurakunnissa aika tehokkaasti. Muistetaan valvoa ja rukoilla.

Rakkain terveisin,

Anne

imgmay2017img01ab1.jpg
Nea Reis vasen

Nean matkakertomus

Huhtikuussa minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä taas Filippiineille, mutta käytännössä se näytti mahdottomalta. Koko kevät oli täynnä opintoja eikä kalenterissa näyttänyt olevan tilaa ylimääräisille matkoille. Sydämessäni kuitenkin paloi halu lähteä ja tiesin, että minun tulisi mennä. Ajattelin ”Isä, jos haluat, että lähden niin järjestä kaikki niin, että pääsen lähtemään.” Isä ei koskaan kutsu meitä tekemään asioita antamatta samalla kaikkea sitä mitä tarvitsemme toteuttaaksemme sen. Niin kävi myös nyt, ihmeellisesti juuri huhtikuulle ilmestyi kolmen viikon tyhjä jakso juuri siihen kuin minun oli määrä lähteä. Meidän Jumalamme on yliluonnollinen ja hänelle mikään ei ole mahdotonta. Tulee vain luottaa häneen tilanteessa kuin tilanteessa. Tiesin, että Isällä oli jotain erityistä varattuna tätä matkaa varten.

Filippiineille saavuttuani oli mahtavaa nähdä työn hedelmää. Nuoret olivat innostuneet opetuksesta, kävivät ahkerasti seurakunnan kokouksissa ja tulivat vaikkei kokousta olisikaan. He toivat ystäviä mukanaan ja nuorten joukko oli saanut kasvaa. On mahtavaa nähdä miten nuoret saavat sydämelleen halun kertoa Jeesuksesta ystävilleen. Opetimme heille, miten tärkeää on rakentaa henkilökohtaista suhdetta Jumalan kanssa ja nuoret innostuivat heti Jumalan sanasta. Filippiineillä on nousemassa radikaali sukupolvi nuoria, joita Jumala tahtoo käyttää. Iloitsen suuresti mitä Jumala on saanut aikaan erityisesti nuorten parissa.

Matkalla saimme olla myös osana perheleiriä. Leirin aikana saimme kastaa lisää nuoria, jotka sydämestään tekivät päätöksen seurata Jeesusta. Monet saivat tulla kosketetuksi ja Isä teki työtä monien sydämessä. Tänä keväänä järjestettiin lääkintämissio, josta olin hyvin innoissani. Oli mielenkiintoista nähdä, miten paikalliset lääkärit hoitivat asiakkaita, vähän erilaista kuin täällä meidän Suomessa. Hampaita irtosi toinen toisensa perään ja lääkkeitä annettiin niitä tarvitseville. Useammat sadat ihmiset tulivat autetuksi niin hengellisesti kuin fyysisesti ja lääkintämissio oli onnistunut. Kaikki apu menee ihmisille, jotka sitä todella tarvitsevat.

Olen niin kiitollinen Annelle ja koko Hosean tiimille, että saan olla mukana. Ihmiset Filippiineillä ovat hyvin janoisia Jumalan puoleen ja työ tuottaa runsasta hedelmää. Uskon, että Jumalalla on vielä paljon asioita varattuna ja Hosean työ saa olla entistä siunatumpi. Kiitos kaikille, jotka olette mukana tukemassa työtä!

Siunauksin, Nea Reis

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd