Wednesday, May 27, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
21.02.2017

img21feb2017news.jpg
UUTISKIRJE

HELMIKUU

2017


UUTISKIRJE KESKI-HELMIKUU 2017

Nean matkakertomus

Olin tekemässä raamattukoulu vuottani Amerikassa. Istuin sängylläni ja ääni sisältäni sanoi: ”tulet menemään Filippiineille, Hosea Ministryn työhön”. Pidin ajatusta hulluna ja en sen koommin sitä ajatellut. Kesällä palasin Suomeen ja menin seurakuntaan. Miten olikaan, tietämättäni puhumassa olikin Anne Miettinen. Pyhä Henki muistutti minua siitä mitä olin kuullut aikaisemmin. Päätin mennä ja kysyä onnistuisiko lähteminen Filippiineille. Ajattelin, että jos Anne sanoo kyllä niin sitten lähden. Yllättäen Anne vastasi: ”Totta kai, osta vain liput ja tule!”. Sen jälkeen ei voinut enää perääntyä.

Viime vuonna mietin miksi Taivaan Isä lähetti minut Filippiineille. Olin nuori, ujo ja pelkäsin puhumista ihmisten edessä. Anne innokkaana laittoi minut tulkiksi. Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin astua ulos mukavuusvyöhykkeeltä. Isä teki ihmeellisiä asioita ja sydämeni murtui Filippiineille.

Tänä vuonna sain mahdollisuuden viedä neljä ystävää mukanani. Ihmiset saivat pelastua, menimme köyhille slummi alueille ja jaoimme Taivaan Isän rakkautta. Oli mahtavaa nähdä miten janoisia nuoret olivat Jumalan puoleen. Paikalliset nuoret lähtivät innokkaasti evankelioimaan kanssamme, monet ensimmäistä kertaa elämässään.

 

imgfeb2017img01l.jpg
Suomi / Norja Hosea team

Eräs ilta jäi erityisesti mieleeni. Istuimme luokkahuoneessa ja Jumalan läsnäolo oli niin voimakas, että nuoret vain itkivät Jumalan voiman alla. Pyhä Henki sai täyttää ja monet saivat alkaa puhua kielillä. Ei ole mitään parempaa kuin nähdä Jumalan koskettavan janoisia sydämiä.

Tiimimme oli mukana nuorten festivaalissa, joka järjestettiin Mamburaossa. Oli mahtavaa viettää aikaa paikallisten nuorten kanssa. Festivaalin lopussa saimme mahdollisuuden kastaa nuoria. Kymmenet tahtoivat mennä ja antautua täysin Jumalalle.

Valtavasti asioita sai tapahtua ollessamme Filippiineillä. Olen niin kiitollinen Hosean työstä, jonka hedelmä on hyvää. Jumalan siunaus on työn yllä ja ihmiset Filippiineillä ovat nälkäisiä Jumalan puoleen. Kiitos kaikille, jotka tuette työtä Filippiineillä. Jokainen lahja on arvokas ja maaperä johon kylvät on hyvä!

Terveisin, Nea Reis

imgfeb201721a.jpg
Nita Joyner

Joonaksen & Jasminan matkakertomus

Meillä oli mahtava etuoikeus päästä käymään Filippiineillä 3 viikon ajaksi joulu-tammikuussa ja tutustua ja olla mukana Hosean ministryssä. Olemme todella kiitollisia tästä. Suurimman osan ajasta vietimme Mindoron saarella. Saimme huomata heti ihmisten katseista ja käyttäytymisestä ettei valkoiset ihmiset olleet niin tavanomainen näky tässä osassa Filippiinejä ja tuntemattomatkin tervehtivät meitä kaduilla.

Heti alku päivistä lähtien koimme Hosean pääkoulun kuin kodiksemme, koska ihmisten olivat todella ystävällisiä ja sydämellisiä. Koimme olevamme yhtä perhettä ja niinhän me olemmekin Kristuksessa. Yhteys paikallisten ihmisten kanssa oli mieletön asia ja saimme monia elinikäisiä ystäviä. Oli mahtavaa nähdä sitä satoa mitä Annen työ on tuottanut ja miten työ on levinnyt. On hienoa, että lapset saavat käydä koulua ja on opettajat, jotka antaumuksella tekevät työtä.
Jos mietimme matkaa kokonaisuutena niin se ylitti meidän odotukset ja Jumala teki ihmeellisiä asioita, kaikkea mitä olimme haaveilleet ja janonneet nähdä. Kunnia Herralle siitä. Kävimme monenlaisissa paikoissa, eri seurakunnissa, eri heimoissa jne. Oli etuoikeus päästä palvelemaan heimoissa ihmisiä ruoan jakelulla ja rohkaisemalla heitä.

Nuoriso festivaali järjestettiin Hosean pääkoululla. Oli mieletöntä olla yhdessä tekemässä nuorten kanssa ja rohkaista ja tukea heitä ja myös itse saada oppia heiltä. Kasteen kautta monet nuoret sanoivat kyllä Jeesuksen seuraamiselle. Se oli todella hienoa. Mieleen painuvaa oli se, kun saimme kertoa yhdessä evankeliumia nuorten kanssa. Oli mahtavaa nähdä miten nuoret innostuivat tästä ja miten Jumala käytti heitä kaduilla voimallisesti.

Rakastuimme tähän maahan ja osa sydämestämme jäi Filippiineille.  Rukoilemme ja uskomme, että työ laajenee ja ja Hosean ministry tulee kantamaan yhä enemmän hedelmää ja tulee olemaan monille suureksi siunaukseksi.

Terveisin Joonas & Jasmina Leskinen

imgfeb201721b.jpg
Nea Reis

Nitan matkakertomus

Matka filippiineille oli todella siunattu ja elämää muuttava. Oli mahtavaa viimein päästä näkemään omin silmin Hosea Ministryn työ. Olin hyvin innnoissani siitä mitä Jumala tulisi tekemään niiden 3 viikon aikana joina olisimme siellä. Olin rukoillut ennen matkaa ja sanonut Herralle, että haluan tulla muuttuneena pois, ja näin tapahtui. Matka oli jotain sellaista josta en ikinä olisi edes osannut uneksiakkaan, se oli jotain paljon enemmän.
En ikinä olisi uskonut että jonain päivänä tulisin olemaan maapallon toisella puolella kertomassa ihmisille Jeesuksesta!

Matkan alussa saimme olla osana Hosean koulujen joulujuhlia. Esitykset olivat hienoja, lapset olivat kovasti harjoitelleet ja se näkyi esityksistä.

Joulun jälkeen alkoikin kauan odotettu viiden päivän kestävä nuorten festivaali. Festivaalin teemana oli "Rise of a generation", suomeksi "sukupolven nouseminen". Nämä viisi päivää olivat aivan mahtavat, monen nuoren elämä muuttui tuon festivaalin aikana. Monet täyttyivät Pyhällä Hengellä ensimmäistä kertaa, 24 meni kasteelle ja moni luovutti koko elämänsä Herralle! Nuoret olivat hyvin janoisia ja he koko sydämestään ylistivät Jumalaa, se kosketti minua kovasti. Tuon festivaalin aikana todella koin miten he ovat se sukupolvi joka nousee ja tekee suuria asioita!

Lähdimme myös mamburaon nuorten kanssa evankelioimaan. Suurimmalle osalle tämä oli aivan uutta. Satoja ihmisiä antoi elämänsä Jeesukselle ja moni parani. Nuoret olivat todella innoissaan evankelioimisesta.

Kävimme myös mangya heimossa, jossa saimme jokainen todistaa ja lopuksi jakaa heille ruokaa. Työ jota Hosea tekee näiden heimojen parissa on mielettömän arvokasta. Mikä etuoikeus oli päästä käymään heimossa.

Hosea perhe tuntui kuin toiselta perheeltäni he olivat niin ystävällisiä, lämpimiä ja sydämellisiä ihmisiä. Kun tulimme Mamburaoon, tuntui kun olisin tullut kotiin, sydän jäi sinne.

Lopuksi haluan kovasti kiittää Annea, joka luotti meihin ja antoi meidän lähteä tällä elämää muuttavalle matkalle!

Terveisin, Nita Joyner

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd