Wednesday, May 27, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
22.4.2011

april2011mainf.jpg


UUTISIA HOSEAN KOULUISTA FILIPPIINEILTÄ

LÄNSI-MINDORON SAAREN KOULUMME

koulu Jälleen kerran on kouluvuosi saatu päätökseen neljässä Hosea-koulussamme Filippiineillä. Kolmannen vuoden oppilaat siirtyvät valtion kouluun jatkamaan opintojaan. koulu

10 parasta oppilasta

Mindoron oppettajat

Mamburaon ja Aroman koulujemme lukuvuoden päätösjuhlat pidettiin kaupunginhallissa, jonne tungeksi 600 innokasta
osallistujaa. Tilaisuuden juhlapuhujaksi saapui opetusministeriön korkea viranomainen Occidental Mindoro –saarelta.

Mukana oli myös muita merkittäviä saaren ja Mamburaon kaupungin virkamiehiä. Koululaisistamme ja heidän omaisistaan kertyy jo sen verran suuri joukko, että pikkukaupungissa moinen väentungos herättää huomiota. Myös lastemme erinomainen menestyminen valtion koulujärjestelmässä on ollut kaiken aikaa viranomaisten ihmetyksen aiheena. Tästä syystä he mieluusti tarjoutuvat tulemaan mukaan juhliimme.

Kolme ylimmän eli kolmannen luokkamme oppilasta hoiteli mitalien jaon kymmenelle parhaalle oppilaalle akateemisista taidoista. Jotta kenellekään ei tulisi paha mieli taitojen puutteesta, jaoimme tunnustusnauhoja jokaiselle: vuoden siistein, hymyilevin, kohteliain, auttavaisin jne. Uskollisuuspalkinto jaettiin niille oppilaille, jotka ovat olleet Hosea-koulussamme alusta loppuun asti eli kolmen vuoden ajan.

Vaikka kesälomat ovat alkaneet, pidämme oppilaille kesäkurssit huhtikuun 10. päivä alkaen. Näille kursseille on runsaasti tulijoita, vaikka ne ovat vapaaehtoisia.

San Josen koulumme opettaja Josephine järjesti myös päätösjuhlat oppilailleen. Tilaisuus pidettiin Four Square -kirkon hallissa. Josephine valmisti valtion kouluun siirtyville oppilaille valokuvallisen vuosikirjan. Näin heille jää muisto Hosea-kouluvuodesta. Pastori Leo piti juhlapuheen ja koulumme pojat esittivät kuvaelman "Jeesus on supersankarini". Tyttöjen esityksen nimi oli "Jokainen tarvitsee Jeesusta". Yksi kaikkein nuorimmista oppilaistamme sulatti täydellisesti yleisön sydämet. Tämä kolmivuotias pikkuinen esitti ensin runon, jonka nimi oli "Alakuloinen". Sen jälkeen hän piti hienon puheen, jonka hän vei arvokkaasti läpi, vaikkei osannut vielä lausua kunnolla kaikkia sanoja. Yleisö antoi suorituksesta mahtavat aplodit.

Josephine haluaa lämpimästi kiittää kaikkia työn tukijoita jotka ovat olleet mukana rukoillen tai antaen käytännön avustusta. Ilman teitä slummilasten kouluttaminen ei olisi mahdollista.

PALAWANIN KOULUMME

koulu
Palwanin saarella sijaitsevan koulumme lukuvuoden päätösjuhlat pidettiin 28. maaliskuuta. Tätä edeltävä aika oli todellista jännitysnäytelmää.
koulu

Oppilaiden tanssi esitys

Koulun juhla

Jouduimme rukoustaisteluun koulumme jatkumisen puolesta, sillä paikalliset kouluviranomaiset päättivät täysin yllättäen kieltää toimilupamme.

Kysyimme tietenkin syytä moiseen ällistyttävään kieltoon, sillä olemme toimineet slummialueella menestyksekkäästi ja tuoneet suuren muutoksen monen paikallisen lapsen ja heidän perheensä elämään.

Toimiluvan epäämisen syy oli peräti outo: "Koulunne sijaitsee vuokratontilla, siksi ette voi jatkaa", meille sanottiin. Mutta kaikki muutkin kaupungin yksityiskoulut toimivat vuokratonteilla, joten asiassa ei ollut mitään logiikkaa. Mikään anominen tai pyyntö ei tuonut asiaan muutosta; kielto pysyi voimassa. Mietimme ja rukoilimme. Tiesimme, että meidän koulumme on ainoa, joka tarjoaa ilmaisen opetuksen slummilapsille. Muihin kouluihin pääsevät vain rikkaitten vanhempien lapset, joilla on varaa maksaa korkeita lukukausimaksuja. Slummien asukkaita ei kukaan huoli kouluihinsa.

Lohdutin koulumme johtajaa:"Minkä Jumala aloittaa, se ei lopu vihollisen juonien takia." Toki tällainen kielto masensi kovasti, sillä olimme juuri saavuttaneet slummiasukkaiden luottamuksen. Heitä oli tullut uskoon ja työ meni voitokkaasti eteenpäin. Jumalalla on kuitenkin ratkaisu jokaiseen ongelmaan. Päätimme ohittaa paikallisen hallinnon ja viedä asian suoraan pääkallopaikalle, Manilan opetusministeriöön. Annoin koulumme johtajalle matkarahat ja "evästyksen" asioiden hoitoon. Mies lähti matkaan.

Pian sain iloisen tiedotteen Manilasta: opetusministeriön yksityiskoulujen osasto antoi suosionsa meille ja saimme asianomaiset luvat. Koulumme toimintamalli kiinnosti heitä niin suuresti, että kouluhallituksen tarkastaja Roseville Moises päätti itse tulla kunnioittamaan päätösjuhlaamme läsnäolollaan. Sitä ennen hän vielä lähetti henkilökohtaiset onnittelunsa kaikille koulunsa päättäneille oppilaille. Tällaista kunniaa ei ole muille yksityiskouluille suotu. Samalla selvisi, että koko "vuokratontti"-asia oli paikallisten viranomaisten kehittämä. Sellaisia sääntöjä ei ole laadittu valtion taholta.

Jumala on voimallinen muuttamaan tragediat voitoksi ja nostamaan kuopasta suosioon. Tämän vuoksi koulu järjesti erityiset juhlat Jumalan kunniaksi. Läsnä oli lasten huoltajia, vanhempia ja kaikkia niitä jotka aktiivisesti ovat olleet työssä mukana.

Ps.30:2 "Minä ylistän sinua, Herra, sillä sinä pelastit minut etkä sallinut viholliseni iloita minusta."

SAN JOSE KOULU

koulu koulu

San Jose oppilaamme

San Jose luokkakuva

Rakkain terveisin,

anne-sign.jpg

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd