Wednesday, December 2, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
1.09.2014

anne_photo_201302a.jpg
UUTISKIRJE

SYYSKUUSSA

2014


UUTISKIRJE SYYSKUUSSA 2014

Hei, ystävä!

Euroopan terveisiä

Olen jälleen kotona Australiassa Euroopan matkan jälkeen.Kiitos teille, kaikki ystävät Suomessa ja Virossa! Erityinen kiitos Tallinnan rakkaille ystäville Andoos ja Margit: olitte enemmän kuin virvoittava lähde. Kiitos myös Estonian Christian Pentecostal Church, ”Eesti Kristlink Nelipuhi Kirik." May God bless you mightily!

churchaug2014a.jpg churchaug2014b.jpg

Tallinnan seurakunta

SeurakuntaOlen ehkä siitä erikoinen suomalainen, etten ollut aikaisemmin käynyt Virossa, koska ajattelin sen olevan tungokseen asti täynnä suomalaisia enkä halunnut lisätä ruuhkaa. Hämmästykseni olisuuri, sillä tapasin vain virolaisia, itse asiassa runsaanlaisesti, sillä samaan aikaan sattuivat olemaan Viron laulu- ja tanssijuhlat, joihin oli tullut 100 000 katselijaa ja esiintyjää ympäri Viroa. Tähän paljouteen ylimääräiset suomalaisetkin hukkuivat kätevästi.

churchaugbuilding2014a.jpg

Tallinnan seurakunta

Tallinnan seurakunta yllätti monella tavalla. Se oli täynnä NUORIA, vau!!! Tuli heti kotoinen filippiiniläinen olo, sillä siellä kirkot ovat nuorta väkeä täynnä. Erityisesti minua siunasi nuorisoryhmä, joka tekee upeata evankeliumin työtä Venäjällä esteettömästi, siinä missä monilta muilta ovet ovat alkaneet sulkeutua. He evankelioivat VIITTOMAKIELELLÄ. Haastan nyt innokkaat opettelemaan tätä kansainvälistä kieltä, jolla voit tulla toimeen missä maassa tahansa!
Viittomakielen merkitys voi vaihdella maasta toiseen pikku yksityiskohdissa, mutta asiat tulevat ymmärretyiksi. Ethän tiedä, kuinka kauan me voimme vielä julistaa Jumalan Sanaa vapaasti. Jos suusi tukitaan, niin silloin sinulla on vielä "käsikieli" hallussasi.

churchaug2014c.jpg
Ulla, Andrus, Magrit, Anne

En tiennyt, että Viro kuului Herran suunnitelmiin kohdallani, ennen kuin seisoin yhdellä kukkulalla ja katsoin edessä olevaa maisemaa. Olin nähnyt saman maiseman muutaman sekunnin kestävässä näyssä, jonka Herra toi silmieni eteen monia vuosia sitten. En ymmärtänyt, mitä sillä tarkoitettiin, enkä saanut siihen minkäänlaista selitystä. Nyt se tuli: olin tullut oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Tällä matkalla siis oli Jumalan haluama tarkoitus. Mihin se vielä johtaa, sen Herra yksin tietää.

Filippiinien kuulumisia

Filippiinejä ovat jälleen koetelleet myrskyt, tulvat, sateet ja taifuuni Glenda, jonka toinen nimi on Rammasuni (siamin kielellä "Ukkosen Jumala”). Taifuuni puhalteli 250 km/ h aiheuttaen suurta tuhoa, eikä Mindoronsaarikaan säästynyt siltä. Tämä alkoi heinäkuun 14. päivä. Taifuunin kulkureitillä vaurioitui arviolta 111 372 rakennusta ja 83 492 rakennusta tuhoutui kokonaan. Myrskyn vaikutukset koskivat miljoonaa ihmistä, kuolonuhrejakin oli paljon. Aroman koulumme alue peittyi tulvaan. Vesi ulottui aikuisia vyötäröön, ja pienet lapset evakuoitiin tämän tähden Mamburaon pääkoulullemme. Olemme lähettäneet pääkoululle ruoka-avustusta, sillä lapset ovat nälissään. Valtio ei ruoki evakossa olevia, näin ollen tehtävä lankesi jälleen Hosealle.

Myrskyn riehuessa hurjimmillaan koulumme oppilaat ja henkilökunta rukoilivat Jumalan varjelusta, sillä pikku kaupungin liikkeistä ja rakennuksista romahti jo kattoja. Koulumme etuosan suojus heilui ja huojui, tukipylväiden raudat paukahtelivat ja liikkuivat, ja kaikki pelkäsivät ikkunoidenkin rikkoutuvan myrskyn paineesta. Pienet oppilaamme oli kerätty luokkahuoneisiin turvaan”¦ Voit vain kuvitella pienten pelkoa, sillä he ovat vasta kolmesta viiteen vuoden ikäisiä.

Aroman kylä kärsi eniten vaurioita. Ihmisillä on myös nälkä, sillä kalastusalukset, mukaan lukien Hosean kala-alukset, eivät voi mennä merelle, joka on edelleen kuin kiehuva pata, liian vaarallinen kalastukseen.

Monsuunikuukausien aikana emme tietenkään voi aloittaa myöskään suunnittelemaamme rakennustyötä, vaikka juuri nyt isompaa rakennusta koulumme viereen olisi jo kipeästitarvittu. Mamburaon kaupunki oli valittu koko saaren opettajien testipaikaksi (filippiiniläisen koulusysteemin käytäntö), ja 1500 opettajaa kerääntyi tämän vuoksi kaupunkiin. Majapaikkoja ei kaikille riittänyt, ja jouduimme majoittamaan matkalaisia koulumme tiloihin. Filippiiniläiset ovat onneksi siitä merkillisiä, että he ovat tottuneet asumaan "nipussa". Tästäkin ongelmasta siis selvittiin taitavasti niputellen ylimääräisiä, kuka mihinkin nurkkaan”¦ Mukana oli myös muiden Hosea-koulujemme opettajia.

Tarvitsemme kasvaville uusille seurakunnillemme kiireellisestirakennuksia. Seurakuntalaiset ovat jo valmiina mutta rakennus puuttuu, minkäänlaista kattoa pään päällä ei ole kokoontumisia varten! Seurakuntalaiset ovat lahjoittaneet keskuudestaan sementtisäkkejä, harkkotiiliä ja puutavaraa, mutta raudat ja kattopalkit on Hosean makseltava. Neljä pastoriaseurakuntineen tarvitsee kiireellisesti rakennusavustusta. Eräs baptistiuskova lahjoitti tontin yhtä kirkkoa varten. Meillä on iso tontti myös San Vincentissä, jonne suunnittelin kouluaja kirkkoamyöhemmin,samanlaista rakennusta kuin pääkoulumme Mamburaossa, mutta se onnyt luovutettava uudelle kirkolle. Kasvavan seurakunnan on kokoonnuttavajossakin. Meillä on sinne jo 500 säkkiä sementtiä, jotka ovat tulleet jälleenkerran lahjoituksina, ja vähän puutavaraa.

Herra on avannut meille ovia kaikkialle eri saarille, mutta varoja puuttuu uusien alueiden valloittamiseen. Siunaukset ovat Filippiinien työmme päällä, ja usein ihmettelen tätä itsekin.
Yksi syy ovat luonnollisesti tehokkaat paikalliset työntekijämme, jotka ovat kuin muinaisia apostoleja. Itseään säästämättä he julistavat evankeliumia köyhille ja jakavat tarvitseville omastaan. Seurakuntiemme jäsenet ovat itsekin köyhiä, mutta he jakavat siitä, mitä heillä on. Mitään muuta pysyvää ja kallisarvoista ei meillä todellakaan ole kuin Jeesus Kristus ja tämäntiedostaminen pimentyneessä maailmassa.

Seuraavalle Filippiinien-matkalle lähtee pari australialaista uskovaamukaani ja Tallinnasta nuorten ryhmä oppimaan lähetystyöstä.

Rukouksia ja kiitoksia kaikille työmme kannattajille ja monille muille uskoville, joita Suomen kierroksella tapasin! Kiitos Hosean tiimille, että olette jaksaneet viedä työtä väsymättä eteenpäin. Kiitos kaikille esirukoilijoille: ilman teitä työ vaikeutuisi, ja tiedän, että esirukoukset ovat
avanneet lukittuja ovia nopeasti. Jumala teitä runsaasti siunatkoon.

Rakkain terveisin,

Anne

Typhoon Glenda, "Rammasun"

typhoonjul2014a.gif
Typhoon Glenda 2014

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd