Wednesday, May 27, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
23.05.2014

anne_photo_201302a.jpg
UUTISKIRJE

TOUKOKUUSSA

2014


UUTISKIRJE TOUKOKUUSSA 2014

Heippa kaikki rakkaat ystävät!
Olen juuri pakkailemassa tavaroitani lennähtääkseni taas kolmeksi kuukaudeksi Suomeen ja lähialueille, mutta halusin vielä lähettää teille yhden uutiskirjeen, sillä ystäväni Trevor Majoinen on tehnyt toisen lähetysmatkan työkentällemme Filippiineille. Hän on juuri palannut kotiin intoa puhkuen ja kävi luonani kertomassa ihmeellisiä tarinoita siitä, miten Jumalan voima ilmeni kokouksissa, tavoilla, jotka olivat sikäläisille aivan uusia. Lue hänen kirjoittamansa raportti Hengen vuodatuksesta Filippiineillä. Elämme jännittäviä aikoja, vai mitä!


Nähdään pian. Rakkain terveisin,
Anne

photo22may2014a photo22may2014b.jpg

Lääkintä Missio ryhmä

Ruuan valmistus potilaille

Toinen lähetysmatkani Filippiineille – Trevor Majoinen:


Ensimmäisellä reissullani Filippiineille huomasin, että siellä oli valtava Hengen nälkä ja jano. Koin tarvetta lähteä pian uudelleen jatkamaan paikallisseurakunnissa jo aloitettua työtä. Varsin pian perille saavuttuani sain havaita, että olin paikalla juuri oikeaan aikaan ja sain kulkea Herran johdatuksessa.


Heti matkan alussa olin mukana Hosean järjestämässä Medical Missionissa, Bulalacaossa (Oriental Mindorossa, saaren kaakkoiskulmassa). Tämä lääkärin ja hammaslääkärin kanssa tehty vierailu toteutettiin ensimmäistä kertaa paikallisen mangyan-heimon parissa. Tiimi oli hyvin valmistautunut asiaan ja organisointi pelasi. Aamulla kahdeksalta tulivat ensimmäiset potilaat, jotka olivat kävelleet lastensa kanssa kolme tuntia alas vuorilta. Heille tarjottiin heti alkajaisiksi ruokaa ja juomaa, ja sen jälkeen kirjattiin ylös henkilötiedot sekä tehtiin alkutarkastus. Evankelioimme ja annoimme sielunhoitoa kaikille halukkaille. Koimme, että Herra siunasi kohtaamisemme ja saimme myös rukoilla heidän puolestaan. Sitten seurasi lääkärin tarkastus ja viimeiseksi jaettiin apteekista lääkkeet ja vitamiinit. Monet potevat suurta vitamiinien puutosta. Lähetyslääkäri oli mahtavan hyvä. Hän käsitteli kaikki 200 potilasta ammattitaidolla tehden töitä noin 9 tuntia. Myös uskovainen hammaslääkari hoiti noin 55 henkilöä sen päivän aikana. Tyytyväisyys näkyi selvästi ihmisten kasvoilta, kun he saivat kaiken kattavan ystävällisen hoidon ja vielä ruokaa kotiin vietäväksi.

photo22may2014c.jpg photo22may2014d.jpg

rekisteröinti lääkärille

Hammaslääkäri työssä

Se oli mahtava palvelus näille lähes täysin yhteiskunnan ulkopuolella, surkeissa oloissa ja äärimmäisessä köyhyydessä eläville mangyoille. Medical Mission jälkeen oli seuraavaksi vuorossa lähetysmatka Mindoron saaren lähellä oleville saarille. Pastori Sonio vuokrasi kalastusaluksen ja neljän tunnin matkan jälkeen rantauduimme Caluyan-saaren rantahietikolle. Vastassa olivat paikallinen pastori ja kyläyhteisön päällikkö. Seuraavana päivänä alkoivat kokoukset. Paikalliset eivät olleet tienneet, mitä odottaa, joten kokouksia ei oltu mainostettu. Kuitenkin heti alussa, kun rukoilimme ihmisten puolesta, Jumalan voima lankesi ja porukoilta jalat pettivät alta! Siellä oli kohta koko seurakunta lattialla sikin sokin. He eivät olleet koskaan kokeneet mitään Hengen voimaa, joten kaikki oli ihan uutta. Tieto levisi nopeasti, sillä kännykät toimivat ja puskaradio hoiti tiedotuksen. Seurauksena oli melkoinen vipinä.


Seuraavana päivänä veneilimme Sibaton saarelle, jossa oltiin jo valmiina. Meille tarjoiltiin ensin ihan mahtava rapu- ja hummeripäivällinen ja sen jälkeen lähdettiin pitämään kokousta. Paikallinen pastori näytti kovin väsyneeltä, joten päätimme heti alussa kerätä hänelle kolehdin. Miehen taskut täyttyivät seteleistä, ja hän liikuttui niin, että kyyneleet alkoivat vuotaa poskia pitkin. Saarnan jälkeen kaikki tulivat eteen siunattaviksi, pastori jonon ensimmäisenä. Mies kupsahti heti lattiaan ja siitä se alkoi. Seurakunta seurasi perässä, ja lopuksi ylistettiin ja karkeloitiin yhdessä, vanhat ja nuoret.
Tiimissämme oli yhteensä 22 henkilöä. Heistä kuusi oli pastoreita, joilla kaikilla oli vaimot mukanaan. Lisäksi olivat sitten laulajat ja muut avustajat. Sunnuntaina tiimimme jakautui kolmeen osaan. Halusimme antaa näille Hoseaan läheisesti liittyville pastoreille kokemusta siitä, kuinka toimia yhteistyössä Pyhän Hengen kanssa, tämä alue kun on kateissa melkein kaikissa sikäläisissä seurakunnissa. Siksi tiesimme, että he tarvitsivat rohkaisua ja käytännön kokemusta. Minun osakseni tuli palvella saaren suurimmassa kirkossa, jossa on yli 200 jäsentä ja pastorina alueen superindententti (joku piispan tapainen). Hän on hyvä mies ja hänen seurakuntansa on hyvin järjestäytynyt iso kirkko.


Sähköt menivät poikki pian tilaisuuden alettua. Me tulkin kanssa korotimme ääntä ja saarnasimme huutamalla kirkossa, joka oli pian kuuma kuin sauna. Kaikki tulivat eteen saamaan siunausta, ja jälleen Jumalan voima lankesi yllemme. En ole koskaan kokenut niin väkevää voitelua. Tuntui kuin tuli olisi palanut sisällä. Kaikki sortuivat lattialle ja kiinniottajilla oli kiire. Pastori oli ensin shokissa, mutta toipui nopeasti ja otti kännykkäkamerallaan kuvia ja videoita. Myöhemmin hän kertoi, ettei ollut koskaan nähnyt tai kokenut mitään tällaista. Hän oli silminnähden innostunut. Illalla oli nuorisokokous, jossa sama toistui. Me tiimiläiset iloitsimme yhdessä paikallisten kanssa. Nyt siellä jo suunnitellaan seuraavaa laajempaa kampanjaa, sillä tieto tapahtumista leviää nopeasti. Työtä olisi lisää ja Hosean vaikutus suurenee.


Palasimme sitten takaisin Mamburaoon, jossa oli kolmipäiväiset seurakunnan työntekijöiden virkistyspäivät. Ne sisälsivät paljon hauskaa yhdessäoloa, opiskelua Pyhän Hengen työstä ja latautumista tulevaa varten. Pian sen jälkeen saatiinkin uutisia Bulalacaon pastorilta, että Hengen ilmiöt olivat alkaneet vaikuttaa heidän kokouksissaan. Tämä on juuri sitä, mihin ollaan pyrkimässä. Kiitos Herralle, että se vielä leviää, sillä siitä alkaa herätys.
Viimeisenä sunnuntai-iltana oli Mamburaossa nuorten rukouskokous. Etukäteen olin ollut hieman taakoitettu siitä, ettei nuorten kanssa oltu saatu vielä kunnon läpimurtoa. Nyt jatkoimme rukousta. Jaoimme joukon pienryhmiin ja pastori Sonion kanssa kiersimme ympäri siunaamassa heitä. Herran läsnäolo tuntui vahvistuvan ja pian nuoret alkoi tanssia Hengessä. Sitten joku alkoi nauraa Hengessä, ja se tarttui nopeasti toisiin. Tätä kesti pitkän aikaa. Se oli näiden nuorten osalla ensimmäinen kerta, jolloin he kokivat Hengen voimaa. Pastori oli tosi innostunut ja kiitollinen siitä. Kotimatkalla tuntui niin hyvältä, olimmehan päässeet eteenpäin ja moni oli saanut kokea Jumalan kosketusta. Olin kuitenkin tietoinen siitä, että tulokset olisivat voineet olla vielä paremmat, jos olisin ymmärtänyt toimia toisella tavalla. Kuitenkin Herra on heikoissa väkevä ja elämä on uuden oppimista koko ajan, joten ehkä ensi kerralla, jos Herra suo.


Kiitokset kaikesta tuesta ja esirukouksista. Ennen kaikkea suuri kiitos Jumalalle Hänen suuresta armostaan meitä kohtaan Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta.


Veljenne vaivassa ja valtakunnassa,


Trevor M

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd