Wednesday, May 27, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
24.07.2015

img24jul2015news.jpg
UUTISKIRJE

HEINÄKUUSSA

2015


UUTISKIRJE HEINÄKUUSSA 2015

Hei!

Kiitokset jälleen kaikille ystäville, tutuille, vähemmän tutuilleja teille, jotka osallistuitte kesäkierroksen kokouksiin! Vaikka Suomen-kierros oli lyhyt, sen tulokset olivat hedelmälliset. Monet saivat parantua ja ennen kaikkea oppia tuntemaan Kristuksen pelastajanaan.

Kiitokset myös Margitille ja Androosille Viron kokousten onnistumisesta! Erityisesti tulin siunatuksi hyvin alkaneesta työstä venäläisalueella. Siellä on kokonainen viljamaa odottolemassa niittämistä. Mahtavaa oli myös käydä virvoittamassa ranskalaisia uskovia ja saada itsekin virkistyä.

imgjul2015school01.jpg
Koululaisten aamujumppaa

Filippiinien kuulumisia

Filippiineillä kouluvuosi on jo alkanut täysillä. Uusimmassa Hosea-koulussa Manilan Ritzalin alueella on nyt 31 oppilasta. He tulevat kaatopaikoilta ja slummeista. Nämä ovat lapsia, joilla ei ole mahdollisuuksia päästä edes esikouluun eikä tietenkään sen puutteessa muuhunkaan koulutukseen. Opettajamme kierteli slummeissa etukäteen kertomassa, mitä Hosea-koulun käyminen tarkoittaa. Kun aloitamme uuden työn, on slummien asukkaat ensin vakuutettava siitä, ettei tähän kouluun ole haudattuna minkäänlaista "koiraa”, joka heräisi jälkeenpäin puremaan heitä. Tarkoitan tällä koulumaksuja, joihin heillä ei ole varaa, tai pelkoa jollain lailla velkaantua lapsen koulunkäynnin vuoksi. Nyt ensimmäiset oppilaat ovat uskaltautuneet kouluumme.

Tätä aikaisemmin Ritzalin alueen pastorimme ja seurakuntalaiset rakentelivat innolla koulupöytiä ja penkkejä ja maalasivat huoneen, josta tuli luokkahuone. Ensimmäinenvanhempainiltakin on jo pidetty. Ja pyörät pyörivät yhä eteenpäin.

Pääkoulumme Mamburaon johtajaopettaja ja apulaisjohtaja osallistuivat San Josessa valtion koulutusseminaariin, josta suurin osa käsitteli uusia paperitöitä ja byrokratian kiemuroita. Jatkossa meidän tulee esimerkiksi hakea jokaiselle lapselle oma numero Education Departmentilta, sillä jos lapsella ei tätä numeroa ole, häntä ei myöhemmin hyväksytä valtion koulusysteemiin. Ja etteivät meiltä vain työt lopu, joudumme jatkossa kirjoittamaan tarkat raportit kaikesta siitä, mitä olemme tehneet kouluissamme, samoin siitä, mitä suunnittelemme tekevämme. Hommaa siis riittä uusien sääntöjen myötä, mutta voimme olla onnellisia, että Hosea-koulut ovat edelleen virallisesti hyväksyttyjen koulujen listalla. Kaikki esikoulut eivät tätä asemaa saaneet. Onneksi lasten menestys kouluissamme on niin näkyvää, ettei siinä selityksiä tarvita. Tulokset näkyvät heissä!

imgjul2015school02.jpg
Kouluvuosi on alkanut

Heimokoulujemme opettajien työ ei myöskään ole aivan helppoa. Tambangan alueen lapset eivät voi pitkien matkojen tähden tulla Bulalacaon kouluumme, ja näin ollen opettajan on vaellettava sinne, missä lapset ovat. Pieniä esikoululaisia ei voi laittaa kulkemaan vuorilla kolmen tunnin koulumatkaa edestakaisin. Kun opettaja saapuu kylään, aikuisillakin on mahdollisuus osallistua opetukseen.

imgjul2015tonga01.jpg imgjul2015tonga02.jpg
Lasten ratkaisu vuotavaan kattoomme Hosea koulun oppilaita Tongalta

Tonga

Pyydän teitä sulkemaan Tongan työmme rukouksiinne, ja erityisesti Dorothyn, koulumme johtajan. Hän on tällä hetkellä sairaalassa poikansa kanssa Tongan pääsaarella. Poika on tuommoinen kymmenvuotias. Hän tunsi äkillistä rintakipua, ja hänet kuljetettiin kiireesti sairaalaan. Hänen sydämensä oli alkanut pettää, eikä perheellä ollut aavistustakaan siitä, että pojalla on sydänvika. Inhimillisesti katsoen paljonkaan ei ole tehtävissä. Dorothy sanoi, ettei hänellä ole nyt muuta kuin usko Jumalaan ja siihen, että Herra voi koskettaa parantavalla kädellään hänen poikaansa. Hän on itkenyt ja itkenyt ja lähetti meille tämän hätäsanoman. Dorothy on uskollisesti palvellut koulussamme ja joutunut taistelemaan vaikealla alueella kaikenlaisia pyöriviä tuulimyllyjä vastaan. Esteet ovat tuntuneet lähes mahdottomilta, ja on ihme, että olemme saaneet pitää koulun ylipäänsä pystyssä. Emme voi kuin rukoilla voittoa tässäkin asiassa.

new book

KOHTEENA ATOLLIT

Lähetysmatkoja

Tyynenmeren saarilla

Siunauksin,
Anne

anne-sign.jpg

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd