Wednesday, November 29, 2023
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
24.05.2023

img24thmay2023news.jpg
UUTISKIRJE

Toukokuu

2023


TOUKOKUUN LÄHETYSTERVEISET

Vankilalähetys tuo hienoa hedelmää: yhteensä 291 vankia sai vastaanottaa Kristuksen kolmessa eri vankilassa! Olosuhteet vankiloissa ovat surkeat: sellit ovat ahtaat, vankilakoloniassa vuorilla on kylmä, eikä vangeilla ole huopia, kenkiä tai lämpimiä vaatteita. Ruokaakaan heillä ei ole riittävästi. Vangit on erotettu ystävistä ja omaisista. Elinkautinen merkitsee todella elinkautista. Valokuvia tästä missiosta en saa julkaista. Suuri kiitos Jumalalle, että Hän myös paransi sairaita vankeja!

Koska kyseessä olivat miesvankilat, Nathan julisti evankeliumia mukanaan norjalainen nuori lähetiksi opiskeleva Ole, jonka hänen oma seurakuntansa arvioi Hosean harjoitteluun sopivaksi. Olin huolestunut parikymppisestä nuorukaisesta, sillä missiomme on vaarallinen, kun NPA- terroristit ja armeija ovat sotatilassa. En toivonut kenenkään ulkopuolisen vierailua, koska itsekin olemme olleet vaaratilanteissa.

feb2023imga01fa.jpg

Lapset rukoilevat

Kaikesta en voi kertoa, mutta esimerkkinä Jumalan varjeluksesta kerron tapauksesta, jossa Hosea-tiimin piti mennä vaaralliselle alueelle. Siellä oli jo kerran käyty evankelioimassa ja ruuan jaossa. Seurakunnan naiset olivat valmistaneet jo ruuat mukaan, mutta armeijan kuljetus ei tullutkaan. Kuljettajaan ei saatu yhteyttä, eikä yhteys toiminut paikkakunnalle. Olimme myöhässä aikataulusta. Ratkaisu löytyi toisesta autosta, jonka eräs seurakuntalainen lainasi käyttöömme. Kun kaikki olivat pakkautuneet autoon, pastori Sonio sai ajatuksen muuttaa koko suunnitelman: "Emme menekään aiotulle paikkakunnalle, vaan ihan uudelle alueelle."

Tiimi ihmetteli, miksi tämä äkillinen muutos tehtiin, kun kaikki oli jo sovittu toiseen paikkaan. Pastori sanoi kuulleensa, että hallituksen toimihenkilöt jakoivat siellä muutamia päiviä sitten muovisandaaleita. Niinpä tuon suunnitellun alueen asukkaat ovat saaneet jo avustusta, mutta uudella paikkakunnalla kukaan ei ole huolehtinut ihmisistä. Siis yksi muovisandaalien jako pysäytti mission? Pastorin päätös oli kuitenkin laki, ja niinpä matkasuunnitelma muuttui.

may2023imga01za.jpg

Ruuan jako

Evankeliumin julistus uudella alueella meni loistavasti, ja kotimatkalla yhteys armeijaan ja paikkakuntaan mystisesti palautui. Saimme tietää, että äkillinen ohjelman muutos säilytti tiimiläisten hengen! Terroristit olivat suunnitelleet väijytyksen armeijan autolle, jonka piti Hosea-tiimiä kuljettaa. Paikalliset huomasivat, mitä on tekeillä ja he varoittivat armeijaa, mutta jostain syystä tuli kommunikaatiokatkos meille päin. NPA-terroristi oli pukeutunut katoliseksi nunnaksi. Nunna-asun tarkoituksena oli peittää ase, ja nunnan ilmaantuminen paikkakunnalle ei herättäisi epäilystä. Tämän "NPA-nunnan" aikeet romahtivat, koska matkaan tuli peruutus, ja paikalliset olivat valppaina. Nunnilla ei ole tapana niillä alueilla liikkua…

Viime hetken muutos ohjelmaan ei tunnu enää sattumalta, eikä yhteyden katkeaminen sekä kohdepaikkakunnan että armeijan kanssa. Herra käytti olosuhteita ja muovisandaaleja, jotka tulivat pastori Sonion mieleen, vaikka niillä ei ollut mitään merkitystä valmiiksi sovittuun kokoukseen! Jälkeenpäin nämä tapahtumat ovat puhutelleet, ja kuinka pienistä asioista joskus on kyse Jumalan vartiointiliikkeessä.

Kiitos jälleen esirukouksesta! Kiitän myös rukouksista sähkön saamiseksi saarelle: puolen vuoden ajan olemme kärsineet päivittäisistä pimennyksistä, jotka saattoivat kestää 20 tuntia, ja normaali elämä alkoi käydä mahdottomaksi. Nyt tämä kärsimys on päättynyt, sillä presidentti Marcos puuttui viimein asioihin, ja saarelle palasi normaali sähkön saanti.

Ps. 91:11 " Sillä Hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua kaikilla teilläsi"

Siunauksin
Anne

anne-sign.jpg

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2023 Hosea Ministry International Ltd