Wednesday, May 27, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
25.08.2013

anne_photo_201302a.jpg
UUTISKIRJE ELOKUU 2013


ANNEN UUTISKIRJE ELOKUUSSA 2013

Hei kaikille!

Tämän vuoden Euroopan-kierros on ohi, ja edessä on paluu normaaliin Australian arkeen
ennen Filippiineille lähtöä. Vai tiedänköhän tässä edes enää, mitä ”normaalius” tarkoittaa omassa elämässäni, ehkä se on luonnollisesti elämistä yliluonnollisessa.

Suomessa koin tänä kesänä osuvaksi 1. Kuningasten kirjan kohdan 18:43-44, jossa Elia sanoi palvelijalleen: ”Nouse ja katso merelle päin. ”Tämä nousi ja katsoi,mutta sanoi: ”Ei näy mitään.” Elia sanoi: "Mene takaisin.” Näin kävi seitsemästi. Seitsemännellä kerralla palvelija sanoi: "Katso pieni pilvi, miehen kämmenenkokoinen, nousee merestä.”

Olemme lähellä sadepilveä, mutta emme vielä sen alla. Uskon, ettäensin on puhdistuksen tapahduttava uskon kansassa, ja sitä on jo tapahtunutkin, jyviä ja akanoita erotellaan. Kukaan ei tietenkään halua vapaaehtoisesti kuulua akanoihin tai vakkapa Laodikean seurakuntaan. Valitettavasti siihen me kaikki kuitenkin kuulumme, sillä se on yksi lopun ajan merkeistä. Lopun aikana seurakunta aidon herätyksen puutteessahankkii korvikkeita erilaisista opeista, jotka viistävät totuutta. Siksi on tärkeäätuntea Jumalan Sana. Toki Suomen kansan erityislahja on aina ollut "arvostelun lahja", mutta sillä ei ole mitään tekemistä aidon ja väärän erottelussa.
Vanha sanonta ”hedelmistään puu tunnetaan" pitää vieläkin paikkansa. Huono puu tuottaa pilaantuneita ja hyvä puu hyviä hedelmiä. Nyt on hyvä harjoitella Jumalan läsnäolossa olemista! Hän on aina paikalla eikä ole riippuvainen tunteistamme. Hän ei katsele meitä samoilla silmillä kuin naapurimme, vaan näkee meidät sydämen tasolla.


food_01 food_02 food_03
Manqya koulumme ruokailu
Ilmainen ruoka lapsille
Sardiineita ja puuroa


Olen kesän aikana iloinnut Suomessa monista seurakunnista ja uskovien yhteisöistä, joissa liekki vielä palaa. Olen iloinnut myös vanhan ystäväni ilmestyksestä, joka on alkanut käydä toteen. Hän näki jo vuosia sitten ilmestyksen lopunaikojen herätyksestä, jossa ihmiset jo penkeissä paranevat saarnan aikana. Tätä olen odotellut, ja tämä on ensimmäinen kesä, jolloin näky on toteutunut. Lähes joka paikassa, jossa vierailin, oli niitä, jotka parantuivat jo penkissä. Upeaa: sillä tällä tavalla kunnia menee yksin Jeesukselle! Toki Herra paransi monella muullakin tavalla, ei Hän ole sidottu kaavoihin. Tapahtui myös aitoja vapautumisia taakoista, sillä Herra ei ole antanut meille orjuuden henkeä. Mahdollisesti elämme nyt alkusoittoa "myöhemmän temppelin kunnialle".

Olemme saaneet olla siunattuja myös Hosean lähetystyössä. Tuntuu, kuin ajan rattaat olisivat menneet extra-vauhdilla eteenpäin, ikään kuin lähetystyötäkin olisi nopeutettu. Kuusi vuotta olen rukoillut Filippiinien mangyan-heimojen tavoittamista ja koulua näille alkuperäisasukkaille, mutta läpimurto antoi vain odottaa itseään. Nyt se on kuitenkin tapahtunut Bulalacaossa, kaukana vuoristossa. Hosea-pastorimme piti kokouksen mangyan-heimolle Oriental Mindorossa, saaren toisella puolella, jaalueelle syntyi ensimmäinenHosea-seurakunta mangyoille. Kun heimolaiset kuulivat kouluista slummilapsille,he tuumivat, että tuommoinen sopisi heillekin.

Ryhdyimme puuhaan, ja nyt meillä on ensimmäinen mangyan-koulu Bulalacaossa. Oppilaina on 33: n lapsen lisäksi 11 aikuista. Koulu toimii vaatimattomassa heinämajassa, maalattialla. Pastori Sonio kolmen muun pastorin kanssa rakensi koulupöydät ja muutaman vuoteen niille lapsille, jotka joutuvat tulemaan pidemmän matkan takaa. Uskon, että tämä on vasta alkua ja että pian saamme perustaa lisää kouluja ja seurakuntia eri puolilla saarta asuville heimoille sekä levitä myös muille saarille. Suunnitelma huimaa päätä, mutta Herralle mikään ei ole mahdotonta. Ovet ovat jo avoinna moniin uusiin paikkoihin, kansakuntiin ja heimoihin – rukoilettehan, että saisimme voimavaroja astua avoimista ovista myös sisälle ja tarpeelliset avustukset työn jatkuvuuteen! Toki tunnen itseni välillä vähän hörhelöksi, sillä täysjärkisen hommia nämä puskaretket eivät ole, mutta kukapa meistä selviäisi ihan tervejärkisenpapereilla. Upein voitto ja palkinto on nähdä Jumalan työ surkeista surkeimmassakinpaikassa.

Filippiineillä on nyt taifuuniaika. Pahimmin myrskyt ja tulvat ovat koetelleet Aromaa, jossa tulvavesi ulottuu jo koulummelattiatasoon. Mamburaon uusi koulumme on toiminut evakuointikeskuksena koulukkaille ja aikuisillekin. Tarvitsemme kipeästi ruokaa ja lääkkeitä, sillä tulvakautena kaikki taudit liikkuvat. Pieni lääke- ja ruokavarastomme on jo käytetty vuoriston mangya-heimolle. Tarkoitus olisi lähettää avustusta Aroman asukkaille, samoin vien lääke- ja ruokarahaa mukanani, kun oma matkani tulee ajankohtaiseksi. Kunhan tästä ensin pääselviäisiedellisestä matkasta ja saisin Australiassa kaikki viralliset asiat hoidelluksi.

tulvat_01 tulvat_02
Vesi on jo koulumme ovella
Lasten evakointi tulvasta

Tongan koulumme pärjää hyvin. Dorothy on Hosean muiden opettajien tavoin tehnyt mahtavaatyötä koulukkaiden kanssa. Fidzi-saaren matkalle lähdentammi-helmikuussa, kunhan Filippiinien-matka on ensin hoideltu. Sablayanin kaupunkiin Mindoron saarelle saamme myös uuden opettajan, jonka kannattaja löytyi suureksi ilokseni Suomesta. Jane, nuori opettajamme, oli jo hätää kärsimässä yli 90: n oppilaan luokassa. Tämä oppilasmäärä olisi kenen tahansa länsimaisenpainajaisuni. Santa Cruzin koulumme opettaja odottelee samanlaista ihmettä omalle kohdalleen, sillä hänellä on 83 oppilasta luokassa. Olen luvannut sinnekin uuden opettajan, heti kun vaan löydän jonkun, joka tuntee omakseen tulevan opettajankannattamisen.

Kiitos kaikille siitä, että olen saanut vierailla luonanne. Ehkä hauskin lausahdus kesän Suomen-kierrokselta tuli Salon vapaaseurakunnasta, jossa yksi seurakuntalainen totesi: "Olipa mukavaa kun se HELLÄ VIETTINEN vieraili täällä." Itse asiassa sopisin paremmin Viettisen Helläksi kun Miettisen Anneksi. Miettisiä on nipussa, mutta Viettisessä on persoonallisuutta!

Siunauksin, Anne


anne-sign.jpg


 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd