Wednesday, May 27, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
27.04.2015

imgapr2015news01.jpg
UUTISKIRJE

HUHTIKUUSSA

2015


UUTISKIRJE HUHTIKUUSSA 2015

Hei, rakkaat ystävät!

Jälleen kerran on lääkintämissio Filippiineillä onnistuneesminti ohi. Kiitämme kaikkia lahjoittajia, jotka ovat tehneet sen mahdolliseksi. On ilo nähdä, millainen vaikutus avullanne on olut alkuperäisheimoihin. Tällä kertaa hoidimme kahden alueen heimoja: Gamotin alueella asuvia sekä Tambankan heimolaisia. Hosean tiimissä oli mukana lääkäri, hammaslääkäri, opettajiamme, Hosea-seurakuntalaisia sekä kolme Hosean lähettiä Australiasta - Trevor Majoinen, Pertti Kamppi sekä Veijo Hukka - jotka antoivat oman panoksensa lääkintämissioon ja puhuivat myös seminaareissa ja kokouksissa.

imgapr2015mindoro01.jpg imgapr2015mindoro01b.jpg
Australian lähetit Lääkarin vastaanotto

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

Australiasta vietiin lähetti-"poikiemme" mukana vaatelähetykset heimolaisille, sillä suurimmalla osalla ei ole kuin joitakin kangaskaistaleita yllään, jos niitäkään. Heimon miehillä on tavallisesti vain nenäliinan kokoinen lannevaate alaosassa. Tuommoinen lepatteleva kangaskaistale ei pahemmin suojaa vuoriston tuulilta. Heimomiehet tutkailivat kiinnostuneina farmareita ja shortseja pohtien, josko näistä olisi parempaa suojaa heidän miehuutensa peitoksi, naiset taas ihastelivat lastenvaatteita, joita aussisiskot olivat keränneet runsaasti.

”Apteekistamme” ei jaeltu ainoastaan lääkkeitä vaan myös vitamiineja lapsille. Vitamiinien puute aiheuttaa monia sairauksia, joista me länsimaalaiset emme joudu kärsimään, saammehan hyvät annokset vitamiineja jo ruoasta. Mangya-heimoilla ei ruokaa aina ole, ja jos on, se on hyvin yksipuolista, usein vain paikallista juurikasvia, jota he nakertelevat nälkäänsä. Tämän tähden meillä oli riisisäkkejä mukana ja keittiöporukka, joka valmisti ruoat jokaiselle potilaalle. Annoimme heille vielä ruokapussit kotimatkalle.

Kolme lähettiämme hoitivat sielunhoitopuolen ja Jumalan Sanan julistamisen.
Opettajamme Methusela äkkäsi joukosta likomärän pikkupojan ja kysyi, miksi tämä oli niin märkä. Poika totesi, että hän ja muutamat muut sairaat olivat vaeltaneet vuorilta jalan KOLME tuntia päästäkseen lääkintämissioon. Matkan aikana alkoi vettä tulla putouksena, ja niin he kaikki kastuivat läpmäriksi. Siis monen tunnin matka puskissa kaatosateessa – ja vielä sairaana! Ei voi kuin ihailla näitten lasten sisua.

imgapr2015mindoro02.jpg
Vaatejakelu heimolle

Yksi heimoperhe Gamotista kysyi, saavatko hekin tulla, vaikka ovat katolilaisia. Ihmettelimme kysymystä, ja pastori Sonio selvitti, ettei tässä kenenkään kirkkokuntaa kysytä, vaan lääkitsemme kaikki sairaat. Pian kävi ilmi, ettei perhe edes tiennyt, mitä katolisuus tarkoittaa. He eivät edes tienneet, kuka on Jeesus Kristus. Termi katolilainen oli jostain vain putkahtanut heidän mieleensä. Evankeliumin sanoma kerrottiin heille, ja pian hekin kysyivät, saavatko tutustua tähän Jeesukseen. Monet tulivat uskoon lääkintämission kautta, kun he kuulivat Sanaa ja näkivät, mitä käytännön kristillisyys tarkoittaa.

Heimolaiset jonottivat lääkärin vastaanotolle tunteja kärsivällisesti ja valittamatta. Joukossa oli sairaita ja vähemmän sairaita, ja jonot vastaanotolle olivat pitkiä, mutta kaikki hoidettiin, ruokittiin ja vaatetettiin. Sekä kehon tarpeet että hengellinen puoli tulivat kuntoon.

Gamotin alueen heimokirkkomme on lääkintämission hedelmää viime vuodelta. Sanoma siitä, mitä teemme, on levinnyt alkuperäisheimojen keskuudessa. Gamot-seurakuntamme pastori osallistuu nyt innokkaasti koulutustilaisuuksiimme, ja muut seurakuntiemme pastorit pitävät hänestä ja seurakuntalaisista hyvää huolta. Alussa mangya-pastorimme oli niin kosketettu että itki, sillä kukaan ei koskaan aikaisemmin ollut piitannut heistä, mutta nyt heistä pidetään huolta ja kohdellaan samanarvoisina kuin muitakin ihmisiä.

Australian veljet ovat ahkeroineet ilta toisensa jälkeen kokouksia ja päivisin opetusseminaareja paikallisille ja matkustaneet myös Caluan saarelle viemään evankeliumin sanomaa. Monet pienemmät saaret ovat olleet ikään kuin ”taskussa”, jonne kukaan ei pahemmin ole välittänyt mennä, sillä sinne ei pääse kuin veneillä.

imgapr2015mindoro03.jpg

Onnellinen Mangya vanhus

Paikalliset nauroivat hersyvästi, kun Veijo Hukka jokaikisen veneretken jälkeen totesi: "Selvittiin hengissä!” Filippiiniläisille merimatkat avoveneessä ovat tavallisia, vaikka ne kestäisivät neljäkin tuntia, hällä väliä mikä on merenkäynti. Eivätkä nämä paatit todellakaan ole kummoisia, mutta jotenkin ne vain ovat pinnalla pysyneet.

Pyhä Henki on liikkunut kokouksissa väkevästi. Jopa lapset ovat kokeneet sen voimakkaasti. Ylistyksen aikana pienet lapset ovat purskahtaneet itkuun. He itkevät ja itkevät Jumalan Hengen läsnäolosssa, samoin nuoret ja vanhemmatkin ovat kokeneet Jumalan Hengen voiman. Methusela kertoi, että jokainen kokous on ollut erilainen. Australian veljet saavat kertoa enemmän matkastaan, kunhan kotiutuvat. Tällä hetkellä missio on vielä käynnissä.

imgapr2015mindoro04.jpg
Heimo saa uudet vaatteet

Filippiiniläiset kiittävät teitä kaikkia avusta, jonka olette antaneet, ja myös mangya-heimolaiset lähettävät kiitoksensa. Suuri kiitos esirukoilijoille! Rukoukset rakentavat turvallisen tien evankeliumin työlle ja avaavat tulevaisuuden ovia. Työ Kristuksessa ei ole ollut turhaa, vaan se on kantanut hyvän hedelmän. Olette kaikki siinä mukana, kukin omalla panoksellanne.

Tulen jälleen kesäkierrokselle Suomeen toukokuun lopussa. Silloin ilmestyy myös uusi kirjani, joka kertoo Tyynen valtameren saarten työstä: valtavista siunauksista ja myös kaikista niistä kommelluksista, joita matkojen aikana aina sattuu. Uskon, että kirja rohkaisee ja siunaa lukijaansa. Nähdään pian!

new book

KOHTEENA ATOLLIT

Lähetysmatkoja

Tyynenmeren saarilla
Siunauksin, Anne

anne-sign.jpg

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd