Tuesday, May 21, 2024
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
29.03.2021

img30mar2021news.jpg
UUTISKIRJE

Maaliskuu

2021


HOSEAN UUTISKIRJE MAALISKUU 2021

 

Tervehdys jälleen Filippiini-uutisten merkeissä!

Hope-vuorella asuvan heimomme koulut toimivat tehokkaasti. Eri alueiden Hosea-pastorimme käyvät julistamassa siellä evankeliumia ja johtamassa sunnuntaisin kokouksia. Meillä on muitakin heimokouluja ja -alueita eikä vain Hope-heimo, mutta tästä Hope-alueesta kerron enemmän, koska se on alkeellisin ja eristynein heimo työssämme.

Koulutyö edistyy! Alku oli hankalaa heimolle, jolla ei tavallisille asioille ollut nimiä, vaan ne oli opeteltava ensin. Heimon naisille on pidetty keittokoulu; joka aamu jaetaan koulukkaille lämmin ateria, jonka heimon naiset ovat oppineet valmistamaan. Uudet koulupöydät on saatu, paikallisesta materiaalista on rakennettu koulu sekä kirkkomajat valmistettu. Koulupöydät, vesisäiliöt, keittovälineet ja riisisäkit on hankittu.

Heimon naiset olivat tavaroiden saapumista laaksossa odottamassa, sitten tämä kaikki on kannettu vuorelle. Miksi juuri naiset olivat kantamassa? Siellä he tekevät raskaan työn. Tässä saa länsimaalainen nainen pyörtyä vapaasti.

mar2021imgl1a.jpg

Ruuanjakelu lapsille

Hope-heimo pitää myös huolta viidakosta löytyneestä orpopojasta. Pojan jalka oli pahasti vammautunut, sillä jokin terävä väline oli lävistänyt jalan luuhun asti, ja hän oli toivottomassa kunnossa. Pieni lapsi ei pystynyt kertomaan, miten oli metsään joutunut tai kuinka kauan oli siellä ollut. Hän on kuitenkin sopeutunut Hope-heimon oloihin, vaikka ei ole ”kenenkään poika”. Iloitsen siitä, että tämä pieni on vastaanottanut muiden mukana Kristuksen pelastajakseen.

Valitettavasti monilla heimoilla on tapa hylätä ”ylimääräinen” lapsi, koska ruokaa ei ole riittävästi ja kaksosten syntyessä toinen jätetään viidakkoon, ja vain toinen pidetään.

Olemme vieneet myös lapsille leluja. Heillä ei ole leluja, mutta pojat takertuivat innokkaasti leluautoihin, vaikka eivät ole autoja nähneet; se sukupuoliopetuksesta! Vuorelle on neljän tunnin kiipeäminen. Heimolle asennettiin myös aurinkokenno, joka valaisee kylän, eikä ihmisten tarvitse kompuroida pimeässä asioilleen.

mar2021imgl2a.jpg

Aroman kylän köyhät lapset

Meillä on herätystä Mamburaossa, saaren pääkaupungissa, ja myös muissa seurakunnissa! Sunnuntaikokouksia on kolme, ja sen lisäksi nuorilla on omat kokoukset. Pyhäkoulut toimivat, sekä erilliset lasten kokoukset. Aroman alueen koululla pidetyt Raamattu-tunnit ovat myös täyttyneet, ja uusia ihmisiä tulee uskoon jatkuvasti. Olemme saaneet pitää kirkkomme ja koulumme auki, vaikka saari noudattaa monenlaisia karanteenisääntöjä.

mar2021imgl3a.jpg

Kenkien jako

Hosea-tiimi saa matkustaa saarella, koska jaamme ruokaa lapsille ja köyhille, ja samalla julistetaan evankeliumia. Sen sijaan liikkumiskielto on kaupungin muilla kulkuvälineillä, joita ovat esimerkiksi perinteiset kolmipyöräiset moottoriajoneuvot. Viranomaiset ymmärtävät, että annamme apua, jota he eivät voi antaa. Saari on ollut vuoden vapaa viruksesta, mutta nyt tilanne on muuttunut, ja kaupunki on julistettu ulkonaliikkumiskieltoon. Mystisesti meidän Mamburaon seurakuntamme on saanut luvan kokoontua ja toimia normaalisti. Pienet koululaiset ovat terveinä, mikä on ihme, koska köyhissä talouksissa asutaan vieri vieressä. Perheisiin kuuluu paljon sukua ja lapsia, jotka kaikki asuvat samassa tilassa, joten tartuntoja on mahdotonta välttää. Uskon, että Jumala on laittanut suojamuurin Hosean ympärille. Seurakunta on jatkuvassa rukouksessa: he tulevat jo klo 5:00 aamulla rukoilemaan koululle. Suoja on myös teidän rukoustenne ansiota!

Taifuunin vaurioittama pääkoulumme etuseinä onneksi valmistui ennen karanteenia. Yksikään koulumme opettajista tai seurakuntalaisista ei ole saanut tartuntaa, eivätkä he myöskään ole ottaneet rokotetta.

mar2021imgl4a.jpg

Mangya heimon koulumme

Olemme saaneet pienessä ajassa paljon aikaan: olemme lahjoittaneet Jabat-heimon 500:lle oppilaalle vuoden opetusmateriaalit, ja perustaneet Hope-heimolle koulun ja kirkon. Näille heimoille ei aiemmin ole julistettu evankeliumia. Olemme pystyneet pitämään koulut toiminnassa ja ruokkimaan tuhannet nälkää näkevät, ja Jumala on antanut meille herätyksen. Talabaan- seurakuntarakennus on valmistunut. Mamburaon seurakuntamme on kasvanut valtavasti. Olemme saaneet pääkoulumme etuseinän rakennettua. Hotellimme olisi valmis käyttöön kouluttamaan myös nuoria työhön, mutta virus on estänyt sen aukaisemisen. Nuorten parissa on herätys! Olemme avanneet uusia toimipisteitä evankeliumin julistukseen. Olemme kestäneet neljä peräkkäistä taifuunia, ja tulvat, jotka tuhosivat viljelykset, ja selviytyneet tulivuoren tuhkasta. Hosea on säilynyt hengissä terroristisodasta, joka kohtasi saarta, ja selviytynyt Covid-19:sta. Emme tarvitse tätä viimeistä virusvitsausta, tämä alkaa olla jo liikaa.

Kiitos teille esirukouksesta! Samoin lahjoituksista, kaikki ne ovat menneet oikeisiin kohteisiin.

Siunausta teille, Jumala palkitkoon jokaisen runsaasti Hänen armonsa mukaisesti,

Anne

anne-sign.jpg

Pitkpassi_kansikuva__kopio.png

”Jaat köyhille ja kurjille, niille, joilla ei mitään ole. Vankkurit vievät sinua idästä länteen, pohjoisesta etelään. Sinulle on annettu pitkä passi.  Vankilankin ovet aukenevat, ja kaltereiden välistä ojentuu käsiä. Julistat vangeille vapautta”

  Anne Miettinen sai tämä profetian sanat jo vuosia sitten, ja nyt ne ovat käyneet kirjaimellisesti toteen hänen työssään Tyynenvaltameren saarilla. Tässä kirjassa Anne kertoo värikkäistä tapahtumista palvelujärjestönsä Hosean työkentillä ja Jumalan aina yhtä ällistyttävästä rakkaudesta ja uskollisuudesta.

Sivu määrä 320

Uutuus kirja nyt saatavilla!!

Kirjassa myös nuoren evankelistamme Nathan Osnesin innoittava osuus.

Kirjan voit tilata.

maunolappalainen1@gmail.com

Hinta 25€  plus lähetyskulut.

3-4 kirjan kertatilaukset postikuluitta, vähintään 5 kirjan kertatilaus kirja hintaan 20€+postikulut.

Ilmoita tilatessasi yhteystietosi, myös puhelinnumero pakollinen.

Tilauksen jälkeen saat laskun sähköpostiisi, ja sen maksettuasi lähetämme tilauksesi!

Kirjan tuotto käytetään kokonaisuudessaan

Hosean kautta tapahtuvaan työhön.

 

Lääkintämissiossa hoideltiin 450 potilasta. Vuokrasimme paikallisen linja-auton

kuljettamaan Gamotin mangya-heimolaisia Bulalacaon heimokirkkoomme, jossa

missio pidettiin, sillä monet lapset ja vanhukset olivat liian heikossa kunnossa

tehdäkseen matkaa jalan. Juuri nyt on flunssa-aika, ja monilla heimolaisilla on myös vikaa keuhkoissa. He asuvat vuorilla risumajoissaan, joissa on kylmää tällä hetkellä. Lisäksi heikko ravinto alentaa immuniteettia, joten kokonainen sairauksien kirjo oli meitä vastassa. Olen todella kiitollinen lääkärille ja hammaslääkärille. He raivasivat kiireiseen aikatauluunsa tilaa varta vasten Hosean lääkintämission tähden.

 

©2009-2024 Hosea Ministry International Ltd