Wednesday, May 27, 2020
Home Page Testimonies About Us Supporting Us Photos Videos Newsletters english Upcoming projects Contact Us

Hosea Ministry International

Uutiskirje
5.9.2011

img0001t2011.jpg


UUTISIA HOSEAN KOULUISTA FILIPPIINEILTÄ

HEI, KAIKKI YSTÄVÄT!

Suomen-reissu

Arvatkaapa, monesko Suomen-reissu on takanapäin! Itsekin hämmästyin, kun laskin, että olen kiertänyt Suomea jo yhtenätoista peräkkäisenä kesänä. Tämänvuotinen matkani oli antoisa, jollain tavalla myös täysin erilainen kuin edelliset. Ilmassa on herätyksen tuntua, sen näki jokaisessa kokouksessa etenkin Suomessa.

Suomen-reissu

Suomen-reissu

Flora Amar ja Englanti

Kaikissa kokouksissa näin Jumalan tekevän ihmeitä, erityisesti parantumisen alueella. En pysty erittelemään, mitkä kokoukset olivat parhaimpia, sillä Herran läsnäolo oli jokaisessa, enkä koskaan lakkaa ihmettelemästä Hänen mahtavia tekojaan.

Myös Laukaan seminaari yllätti tänä vuonna. Saimme kokea siellä sen, mitä vanha ystäväni oli nähnyt jo vuosia sitten näyssä: lopun aikana "ihmiset parantuvat penkeissä, kun kuuntelevat saarnattua sanaa." Juuri tätä tapahtui Laukaassa. Elämme historiallisesti erikoisia aikoja, jolloin kauan sitten saadut sanomat Herralta alkavat toteutua.

Karstulan helluntaiseurakunnassa koimme monia parantumisihmeitä; Keuruukin yllätti täysin aktiivisuudellaan, samoin Tampere. Katsokaahan tulevaisuudessa myös Saloon päin, Herra aikoo yllättää sillä suunnalla... Tässä vain muutamia esimerkkejä Hänen hyvästä sadostaan.

Odotan innolla ensi vuotta, sillä Euroopassa tulee tapahtumaan isoja muutoksia, ja uskon niiden vaikuttavan myös hengellisiin tapahtumiin. Monien usko on saanut kolauksia jatkuvissa vastoinkäymisissä, jotka kuitenkin samalla toimivat jyvien ja akanoiden puimatantereena: nyt on aika tehdä parannus, sillä Herra on sallinut tämän puhdistusajan uskoville. Samoin kuin israelilaisille, Herra antaa meille valinnanmahdollisuuden tulla ulos erämaasta ja kulkea levossa lähellä Häntä. (Hep. 4:1-2)

england sheffield england fred and nathanael berze la ville france
Englanti Sheffield Englanti Fred ja Nathanael Ranska
Berze La Ville, Ranska


TÄSSÄ ERÄS TODISTUS PARANTUMISESTA:

Helsingin Siion-seurakunnassa pidetyssä kokouksessa (15.6) tapahtui käänne selkäni
terveydentilassa. Olen ollut leikkausjonossa, ja viimeistään syksyllä olisi ollut toisen leikkauksen aika. Jo 90-luvun alusta lähtien olen ollut sairas. Vuonna -96 hain eläkkeelle ja sainkin myöntävän päätöksen. Mutta voi sitä kipua joka ikinen yö! Olen ollut uuvuksissa kahden vuosikymmenen ajan. Ja nyt selkäni on kivuton ja särytön Annen rukouksen jälkeen! Minulla on riemuvuosi selkäni kanssa – niin kuin monen muunkin asian kanssa! Halleluja! En enää jaksanut uskoa, että nytkään tulisin terveeksi, koska vuosikymmenet olin rukoillut ja käynyt lukemattomissa rukousjonoissa. Tämä on suuri ihme ja Herran hyvyyden ilmaus!

Siunaavin terveisin Lea MustasaariKiitos myös jokaiselle, joka on lahjoittanut Aasiassa tehtävään lähetystyöhön. Jumalan Sana sanoo (San.19:17): "Joka vaivaista armahtaa, se lainaa Herralle, ja Hän maksaa jälleen hänen hyvän tekonsa."

Olemme päässeet valtavasti eteenpäin Aasian ja Tyynen valtameren saarien työssä. Uudet koulukkaat ovat aloittaneet koulun ja suorittaneet jo ensimmäiset viralliset testit loistavin arvosanoin, jokainen heistä. Tosin taifuuni katkaisi sähköt luokkahuoneista ja oppilaat joutuivat suorittamaan testinsä kynttilän valossa. Aroman koululaisia kannettiin jälleen reppuselässä kouluun tulvavesissä kahlaten, ja vesi alkoi jo liplatella koulumme lattioillakin, joten tärkeimmät tavarat jouduttiin nostamaan turvaan pöydille. Mikään ei kuitenkaan estänyt koulukkaiden oppimishalua - tässäpä olisi lännessä oppimista!

Slummilapsille tarkoitetut koulumme tunnetaan jo Manilan opetusministeriössäkin niiden hyvistä tuloksista, ja ne ovat olleet jatkuva ihmetyksen aihe yleensäkin Filippiineillä. "Miten niin pienet lapset ovat oppineet jo lukemaan ja kirjoittamaan ja ymmärtävät numeroita, kun muissa kouluissa näin ei ole tapahtunut?” Vastaus on yksinkertainen (San. 8: 35): "Sillä joka minut löytää, löytää elämän ja saa Herran mielisuosion."

Oppilaita on Filippiinien kouluissamme kaikkiaan jo yli 380. Mamburaon koulussa oppilasmäärä
on kasvanut 220:een, ja tämän vuoksi oppilaat joutuvat opiskelemaan kolmessa vuorossa - uusi koulurakennuksemme kun ei ole vielä valmistunut. Taifuuni ja jatkuvat tulvasateet ovat viivyttäneet
rakennustöitä viisi viikkoa. Tulvavesi ulottui pastori Sonionkin kodissa jo polviin saakka, ja Hosean kala-alukset ovat joutuneet pysymään satamassa myrskyjen vuoksi. Vasta muutama päivä sitten Hosea Ykkönen lähti kalastamaan, kun meri tyyntyi. Hosea Ykkönen on saanut uuden, vahvemman moottorin ja on nyt jälleen merikelpoinen.


Kun koulurakennuksemme valmistuu Mamburaoon, Mindoron saarelle, siunaamme samalla 10 pastoria Hosea-seurakuntiin Fippiineillä.

boat boat building building
Hosea 1:n kalasaalis Hosea 1:n kalasaalis Uuden koulun perustuksia Uuden koulun perustuksia

Työmme on kasvanut valtavasti vuodesta 2008 lähtien; siunaus ja suosio ovat olleet Hosean osana.

Raamattukoulumme Papua Uudella Guinealla menestyy myös hyvin. Vuoden alusta alkoi uusi koulutusjakso pastoreiksi valmistuville. Yhtä suosiollista on ollut Tongan koulumme työ, kiitos opettajallemme Dorothylle, jolla on lähetysnäky Tongan kansan saavuttamiseksi Kristukselle. Koulujemme pikku oppilaiden kautta olemme saavuttaneet myös aikuisia. Lasten ansiosta on syntynyt herätys ja uusia seurakuntia. Pikkuisten saavuttaminen Kristukselle ei siis ole ollut turhaa.

Kiitän kuluneesta kesästä Hosean tiimiä, joka on uskollisesti ja pyyteettömästi palvellut
vapaaehtoisessa työssä 24/7. Kiitos esirukoilijoille, jokaiselle teistä: olette tehneet tämän työn mahdolliseksi rukouksillanne. Kiitokset jokaiselle kuulijalle kokouksissa, olette innostavaa joukkoa. Keljuja ihmisiä ei ole vielä vastaan tullut - vai ovatko uskonnollisuuden henget paenneet jo alkulämmittelyssä? Tämän vuoden seminaarilaiset ovat myös olleet kauttaaltaan upeata joukkoa, ihan teitä tulee ikävä, etenkin briljanttia Kajaanin ryhmää.

school school teacher books
Palawanin saaren koululaisia Palawanin saaren koululaisia Palawan koululaiset Kirjojen jako Mamburaossa

Kiitoksin,

anne-sign.jpg

 

©2009-2020 Hosea Ministry International Ltd